Cinci premianți din public la Concursul Internațional “George Enescu” 2018

266
Concursul International George Enescu 2018

logo concursul george enescu rev leviathan.roCinci iubitori de muzică s-au evidențiat în aplicația mobilă JuratEnescu. Aceștia au reușit să identifice corect câștigătorii fiecărei etape, de la calificare la finală, pentru fiecare instrument sau au avut o medie foarte bună, pe întreaga derulare a Concursului, la fiecare dintre cele trei etape.

Astfel, Ștefan Aprodu și Teodor Chircu au punctat aproape perfect, în linie cu aprecierea făcută de juriu, participanții la vioară și, respectiv, violoncel acumulând 29 de puncte. Sandra Niculici, Simona Miron și utilizatorul Karmen Carmen au punctat constant, la toate cele trei instrumente, acumulând 29, 27 și 23 de puncte în total.

Pentru inspirația și atenția acordată concurenților, cei cinci jurați amatori vor primi Diplomă de Jurat Ucenic și un voucher care le asigură un abonament la concertele de la Sala Palatului din cadrul Festivalului ”George Enescu”, ediția 2019.

În total, 120 de persoane au fost active în aplicație pe perioada concursului, dintre acestea, 90 au urmărit constant concurenții și secțiunile.

Aplicația mobilă JuratEnescu a permis publicului să noteze, în baza a șase criterii, concurenții de la fiecare instrument. Acestea au fost: expresivitate, virtuozitate, claritate, tempo, abordarea originală a partiturii. Utilizatorul a primit puncte pentru identificarea corectă a muzicienilor care au trecut de la o etapă la alta și pentru definirea corectă a clasamentului final.

”Pentru noi a fost un proiect pilot. Intenția a fost să oferim pasionaților de muzică ocazia de a fi conectați direct la concurenți și la emoția concursului. Știm că există o comunitate de pasionați și una de curioși, acestora le-am facilitat astfel implicarea mai intensă. În acest mod, păstrăm conversația deschisă despre calitățile unui interpret și ascultarea activă a muzicii clasice”, spune Mihai Constantinescu, directorul Concursului și Festivalului ”George Enescu”.

Aplicația Jurat Enescu va fi actualizată și în edițiile următoare pentru a încuraja publicul să fie alături de concurenți pe întreaga perioadă de desfășurare a competiției.

Echipa de Comunicare a Concursului Internațional ”George Enescu”

Informații la zi, imagini, comentarii despre ediția 2018 a Concursului Internațional ”George Enescu” – în Revista Culturală Leviathan, partener media al evenimentului.

Arhiva rubricii Concursul Internațional George Enescu 2018

Arhiva rubricii Festivalul Internațional George Enescu 2017

Arhiva rubricii Musica

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.