„Conversia bancnotelor ucrainiene” de Iulia Zorzoliu

104
grivna ucraina

logo rubrica juridiceComisia Europeană a adoptat propunerea de recomandare a Consiliului privind conversia bancnotelor ucrainene, grivna (UAH) în moneda statelor membre gazdă de către persoanele care părăsesc Ucraina în urma războiului.

Această propunere a venit în urma asistenței umanitare pe care Uniunea Europeană o acordă persoanelor care fug din Ucraina, având în vedere că de la începutul războiului în jur de 3,8 milioane de persoane din Ucraina au ajuns în Uniunea Europeană. Această abordare a fost necesară având în vedere faptul că Banca Națională a Ucrainei a fost nevoită să suspende schimbul bancnotelor UAH în valută pentru a proteja rezervele limitate de valută ale Ucrainei. Unele state membre au în vedere insistuirea unor programe naționale care sprijină convertirea unei sume limitate de UAH de persoană, iar scopul Comisiei este a promova o abordare coerentă cu privire la aceste programe. Acestea ar trebui să prevadă o limită maximă căreia nu i se va percepe comision la rata de schimb oficială publicată de Banca Națională a Ucrainei.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.