De ziua ta, Românie…

1705
Romania - Drapelul National
Romania - Drapelul National - sursa: http://korn3l.deviantart.com

La mulți ani, Țara Mea!
La mulți ani, Patrie, țara mea dor și de speranță!

De ziua ta îți doresc să fii condusă de oameni buni, generoși și cinstiți. Dar cum asta nu se poate, îți doresc, Țara Mea dragă, să nu te pierzi, să nu te rătăcești și să mai ai răbdare că poate va veni și vremea ta. Va veni vremea când nu vei mai fi furată, va veni vremea când vei fi condusă cu înțelepciune, va veni și vremea când vei fi cu adevărat Grădina Maicii Domnului.

Te rog să ai răbdare, Țara Mea! Tu știi să ai răbdare, tu știi să ne aperi de noi și de alții, tu știi să reziști Țară dragă! Eu mă bucur de tine, Țara Mea, eu mă bucur și te iubesc și nu-mi pot desprinde tălpile de pământul tău, și am hotărât să rămân cu tine până când va veni ziua când voi pleca.

Tu vei rămâne, Patria mea, tu vei sta aici, înconjurând Carpații, tu vei sta cu Dunărea, cu apele , cu pădurile, cu dealurile și câmpiile tale , tu vei sta în ciuda multora! Nu fii îngrijorată, Patrie, de oamenii, trecători ca zilele, oamenii care vor să te sfâșie, lasă-i pe ei să vorbească, tu ai grijă de tine și de oamenii buni care trudesc pe aici.

Să nu te temi, Patrie, de cei care te cârmuiesc cică, ai grijă doar de tine, că ei sunt la fel de trecători ca și ploile. Vin și pleacă. Mi-ești dragă, Țara Mea, și aș vrea să te îmbrățișez și te îmbrățișez cu gândul, căci spre tine se îndreaptă azi, de Ziua Ta.

La mulți ani, Țara mea!

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.