„În pustietatea cuvintelor” (39) de Nicolae Lotreanu

57

logo al treilea ochi Ar fi ideal ca școala să devină un complex de exersare a ciclurilor devenirii umane.

Elevarea spirituală se realizează prin potenţarea şi complexificarea vieţii interioare. În acest fel sunt internalizate cunoştinţele şi abilităţile, iar prin aceasta, ele devin acte de conştiinţă, realizându-se unitatea şi armonia autoformării.

O condiție elementară a educației este relația interactivă copil – adult ghidată spre stimularea potenţialului creativ al copilului şi reîmprospătarea mentalităţii adulților.

Esenţială pentru orice formă de educație este obţinerea unor abilităţi individuale în activarea şi stimularea continuă a potenţialului propriu fiecărui individ.

Istoria este ridicarea omului la scară cosmică. Cu alte cuvinte, expansiunea omului pe planeta în care s-a născut. La sfârșitul istoriei, devenirea umană se transferă la scară individuală prin stimularea continuă, directă și generalizată, a naturii umane. Începe expansiunea umanului.

Bărbaților le place simplitatea, femeile iubesc complexitatea; bărbații caută stabilitate, femeile, aventură; bărbații sunt inerțiali, femeile, dinamice. În pulsația acestei dualități spirale, se află toate secretele vieții.

În limba română, a minți vine de la minte. Să însemne asta că ești cu atât mai mincinos, cu cât ești mai inteligent? Ori că adevărul rănește și, deci, cel mai inteligent îl disimulează mai bine?

Cu cât îți dorești mai mult să fii fericit, cu atât ratezi mai multe clipe posibile de fericire!

În viață fiecare vrea câte ceva. Din intersecția voințelor rezultă întotdeauna ceea ce nimeni nu a vrut. Merită oare să rămânem în acest cerc vicios?

Cu cât voința celui care te reprezintă este mai puternică, cu atât nenorocirea ta va fi mai mare.

Dacă vrei să trăiești, nu aștepta nimic de la viață și nu te lăsa reprezentat de nimeni.

Sunt de plâns cei care sunt atât de părtinitori încât vor cu tot dinadinsul să descopere un parti-pris în orice opinie, înainte de a o înțelege cât de cât.

Arhiva rubricii Al treilea ochi de Nicolae Lotreanu

Arhiva rubricii Receptare și comunicare de Nicolae Lotreanu

Vezi și arhiva rubricii Patologie politică: realități românești de Nicolae Lotreanu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.