La ”Nino Nino” zâmbetul răcoreşte (15 și 16 iulie 2019, Brăila)

84
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Brăila
Lică Barbu și grupul artistic ”Nino Nino”, Brăila

logo zambetul uneste articoleZilele toride nu-i împiedică pe micuţii de la grupul artistic ”Nino Nino” să vină la întâlnirile programate, aşa cum vor veni joi şi vineri, 15 şi 16 august 2019, la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de împrumut pentru copii. Ludotecă, cu mici excepţii datorită vacanţei. Şi unde alt loc mai minunat de întâlnire decât în mijlocul cărţilor?

Nimeni nu poate spune că acest cadru de cultură ar fi depăşit. Niciodată. Cartea dă viaţă, cartea educă tinerele vlăstare, cartea dă speranţe şi visuri, cartea ”uneşte zâmbete”, iar copiii se simt în largul lor.logo bibl jud braila

În discuţiile cu părinţii, Lică Barbu le-a explicat de mai multe ori scopul proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan. Copiii nu sunt reuniţi în acest grup doar pentru a fi iniţiaţi în arta scenică, pentru a participa la spectacole, e într-adevăr principalul scop, ci pentru a primi drag de cultură prin mai multe forme artistice: pictură, muzică, lectură, creaţii literare, dans, umor etc. şi, iată, proiectul se derulează cu succes. Copiii au intrat în ritm şi participă tot mai intens la această minunată idee. Ba mai mult, vin cu propuneri noi, inventează stiluri de interpretare, conturează copilăria aşa cum îşi doresc şi intră în competiţii educative.

Periodic vor mai fi invitate, ca exemplu pentru copii, personalităţi brăilene din toate domeniile de activitate. N-ar fi greşit dacă am numi-o ”Ora de dirigenţie”.

Unul dintre părinţi, care şi-a retras copilul, a tras concluzia că acest proiect este un fel de brigadă artistică. Aşa, şi? Numiţi-o cum doriţi, grupare, trupă, club, companie, căci tot la ”artistică” se ajunge. A fost așadar o asociere cu grupările artistice din vremuri de mult apuse, cu toate că şi atunci unele brigăzi artistice erau adevărate asociații culturale, chiar dacă erau ”păzite” de propaganda comunistă.

Îi invit aşadar, pe toţi cârcotaşii, să-şi revizuiască gândirea culturală, să fie mai receptivi la nou şi să uite diletantismele trecutului. Copiii nu ştiu asta şi nici nu-i interesează. Joacă să fie. Cu multe zâmbete. Şi ce dacă e brigadă artistică?

Grupul artistic ”Nino Nino” se află încă în faza de preselecţie, adună adevăratele talente şi face planuri noi de activitate. Adagiul latin ”Festina lente” (Grăbeşte-te încet) este deja o regulă a grupului ”Nino Nino”. Puţini înţeleg că succesul nu vine peste noapte şi nu se fac minuni fără muncă. Părinţii care-şi îndrumă copiii la ”Nino Nino” să fie conştienţi că drumul e lung până la a avea rezultate de excepţie şi de aceea proiectul urmează paşii importanţi de îndeplinire a unui act de cultură original, care să fie recunoscut de public.

Pe lista de activităţi, joi şi vineri se vor continua repetiţiile la momentele muzicale, se vor desfăşura testele obişnuite pe care copiii le adoră şi în aer va pluti sensibila întrebare ”Ce este iubirea?” Cuvintele copiilor ne vor răcori pe această caniculă.

Vă aşteptăm să ne surprindeţi, dragi copii!

P.S. Participarea copiilor la grupul artistic ”Nino Nino”, inițiat de Asociația Culturală Leviathan, nu este condiționată de taxe de participare, e un proiect  toți copiii, nimeni  nu plătește. Din contră, Asociația se străduiește să ofere copiilor mici atenții, semn că prezența lor este un dar, iar efortul nostru este astfel răsplătit. Mulțumiri Bibliotecii Judeţene ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de împrumut pentru copii. Ludotecă pentru sprijinul acordat, pentru spațiul pus la dispoziția copiilor, pentru colaborarea prețioasă. (Redacția Leviathan).

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.