„Nino Nino” e activ, chiar dacă e vacanţă

43

logo zambetul uneste articoleSă începem această relatare despre ultima întâlnire a Grupului de copii „Nino Nino” care avut loc vineri, 7 iulie 2023, prezentându-i pe doi înscrişi recent în grup şi anume:

George Negoiţă, 10 ani, Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Brăila, este un băieţel cunoscut mai de mult de noi datorită premiilor pe care le-a obţinut la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu!”, unde a primit Premiul pentru originalitate oferit de Asociaţia Culturală Leviathan, şi la Concursul Naţional „Vreau să devin reporter!”, unde a obţinut Premiul III pentru reportaj. George este un adevărat „Nino Nino”. Bravo!logo bibl jud braila

Adrian Mustaţă, 14 ani, Şcoala Gimnazială „Nedelcu Chercea” Brăila, este un băiat mai timid şi retras. E firesc să fie aşa deoarece e prima lui întâlnire cu acest grup. Mulţi copii care au trecut pe la „Nino Nino” în cei patru ani de activitate au fost la început ca Andrei şi încet, încet s-au deschis ca nişte flori.

Întâlnirea de vineri a avut drept scop planificarea unor noi activităţi, punerea în scenă a unor noi momente artistice şi bineînţeles, joaca obişnuită la care Şefulicuţă, cu toată atitudinea lui serioasă, s-a prins şi el în joc, că prea era tentant.

Copiii pregătesc noul repertoriu artistic, special pentru o vizită la unul dintre căminele de bătrâni din Brăila, vizită considerată ca reportaj în ediţiile de ştiri „Nino Nino şi Brăila”.

De asemenea, micii reporteri îşi propun să prezinte informaţii despre Muzeul Judeţean „Carol I” Brăila, reportaj realizat în clădirea acestui obiectiv istoric.

La finalul întâlnirii, copiii din grup au pus în discuţie întrebarea pusă de Şefulicuţă: „De unde venim noi, oamenii?”. Discuţia a fost filmată şi vă invităm să o vizionaţi într-un videoclip, activitate permanentă încă de la începutul proiectului „Zâmbetul uneşte”, proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă.

Există şi alte intenţii ale grupului „Nino Nino”, cum ar fi oferirea de cărţi trecătorilor brăileni, acțiune pe care copiii au făcut-o de multe ori în toţi aceşti patru ani de activitate, sub deviza „Nino Nino te iubeşte, ia o carte şi citeşte!”. Reuşita acestei acţiuni depinde de colectarea de cărţi de la oameni cărora le prisosec cărţile din bibliotecile personale și pe care îi aşteptăm ca să-i ajute pe copii să-şi îndeplinească misiunea.

După cum veți remarca din relatarea noastră, toate aceste rezultate nu sunt afirmaţii nefondate, doar ca să arătăm că proiectul „Zâmbetul uneşte” are activitate. Toate aceste activități au avut succes şi aceasta se poate dovedi prin cele peste o sută de videoclipuri de pe canalul de pe YouTube, Grupul de copii „Nino Nino”, prin multele premii şi diplome obţinute de acest grup, prin faptul că acest grup este foarte cunoscut în municipiul Brăila şi nu numai, prin publicarea unei cărţi, Nino Nino şi poveştile copilăriei (Editura Leviathan, 2021), carte scrisă şi ilustrată de copiii din acest grup.

Şi dacă nu credeţi ceea ce v-am spus despre acest grup întrebaţi pescăruşii care zboară deasupra bibliotecii din apropierea Dunării, care le fură zâmbetele şi le poartă pe valuri spre amintirea unor copii neobosiţi, pentru amintirea Brăilei.

Pentru „Nino Nino” vacanţa de vară e o vacanţă activă într-o joacă purtată de acest proiect care pare că nu are sfârşit.

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

În cadrul acestui proiect a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

1 COMENTARIU

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.