„Nino Nino” e pe val

60
Dr. Antoaneta Ioniță
Dr. Antoaneta Ioniță

logo zambetul uneste articoleNu este o metaforă şi nici o explicaţie dintr-o vacanţă la mare. Este momentul în care copiii de la grupul „Nino Nino”, neobosiţi nici în vacanţa mare, s-au urcat în barca „Speranţa” pentru a călători spre tărâmul imaginaţiei şi spre noi descoperiri.

Cu toate că unii dintre membrii grupului sunt în excursii sau pe la bunici, ceilalţi copii nu obosesc să vină la activităţile propuse în proiectul ,,Zâmbetul uneşte”.logo bibl jud braila

Şi ar fi multe de spus despre cele care s-au întâmplat în ultima perioadă.

Pe lista priorităţilor era finalizarea reportajului „Nino Nino şi Brăila”, început cu două luni în urmă. Pentru că, aşa cum au spus şi copiii, trebuie să ne menţinem locul I, loc pe care l-am obţinut la Concursul Naţional „Vreau să devin reporter!”. Nu numai această dorinţă îi animă pe micii reporteri. Grupajul de ştiri, început cu trei ani în urmă, îşi urmează cursul firesc în care copiii s-au prins ca într-o joacă, într-o joacă educativă şi cu multe responsabilităţi. Copiii mai au multe de spus despre Brăila lor.

Realizarea unei ediţii de ştiri implică multă muncă şi implicare, toate făcute cu plăcere. Întrebaţi-i pe profesionişti şi vă vor spune acelaşi lucru.

Ca să obţinem acceptul unor persoane publice pentru a realiza interviuri, e drum lung. Pornind de la un scenariu, toate se dau peste cap în teren. Prezenţa la filmare este mereu îngreunată de copiii care, din motive obiective, nu pot veni la realizarea reportajelor. Multe dintre cadre, din neatenţia „echipei” de filmare, sunt reluate prin improvizaţii, cu mijloace tehnice rudimentare, dar ne străduim să arătăm Brăilei că Grupul de copii ,,Nino Nino” este prezent în viaţa orașului prin toate ediţiile de ştiri realizate până acum. Bravo, copii! Sunteţi unici.

Pe val a fost şi realizarea rubricii „Portret Nino Nino”, rubrică inclusă în ediţiile de ştiri. Copiii au poposit acum la cabinetul doamnei doctor Antoaneta Ioniţă, medic de familie. Şi nu întâmplător. Doamna doctor Antoaneta Ioniţă este o apropiată a Grupului de copii „Nino Nino”, iubeşte copiii din grup urmărindu-le întreaga activitatea pe care o desfăşoară în cadrul proiectului „Zâmbetul uneşte”.

Sâmbătă, 22 iulie 2023, copiii din grup, nu toţi, dat fiind că e vacanţă, au vizitat-o pe doamna doctor la cabinetul medical şi i-au adresat câteva întrebări, căci aşa fac reporterii.

Discuţia s-a desfăşurat emoţionant. Copiii au aflat multe lucruri interesante, acest moment fiind un debut pentru ei ca mici reporteri. La final, copiii i-au mulţumit pentru ajutorul acordat prin Asociaţia „Prin noi înşine”, la deplasarea în comuna Unirea, judeţul Brăila, dar şi pentru delicioasele dulciuri cu care au fost tratați.

Vacanţa mare înseamnă joacă şi nu numai pentru copii, ci şi pentru Şefulicuţă care i-a antrenat pe membrii grupului la jocuri logice şi de imaginaţie. Asta se întâmplă şi se va mai întâmpla la toate întâlnirile de la Bibliotecă până la finalul vacanţei.

Vineri, 21 iulie 2023, Şefulicuţă le-a propus copiilor jocul „Continuă fraza!”, joc care va continua şi la următoarea întâlnire, în plus că George Negoiţă a adus un pachet de cărţi de joc şi deci, e clar, se vor încinge câteva partide de Macau, Război sau Tabinet.

George nu a venit numai cu cărţi de joc, ci şi cu câteva desene realizate de el, în acuarelă. Desenele ne arată bucuria şi optimismul lui. George iubeşte natura, iar culorile lui „dulci” ne îndeamnă la viaţă, la zâmbete şi speranţe. Mulţumim, George! Succes!

Atât desenele lui George, cât şi desenele celorlalţi copii vor apărea în curând într-o carte editată de Editura Leviathan.

Vedeţi ce de „valuri” fac copiii de la ,,Nino Nino”? Şi acestea se pot vedea în videoclipurile de mai sus.

Staţi că nu am terminat! Săptămâna aceasta, mai precis vineri, 28 iulie 2023, membrii grupului ,,Nino Nino” vor vizita Căminul pentru Persoane Vârstnice din Staţiunea balneară „Lacu Sărat” unde vor sta de vorbă cu seniorii cazaţi în acest cămin, realizând un reportaj special pentru următoarea ediţie de ştiri „Nino Nino şi Brăila”, şi vor susţine un mic spectacol.

Valurile Dunării pe care copiii de la „Nino Nino” le agită cu chiote şi zâmbete, nu mai contenesc. Vor urma noi şi noi „călătorii” pe aceste valuri cu bucurii şi cunoștințe noi, pe care copiii nu le vor uita niciodată.

Succes, „Nino Nino”!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

În cadrul acestui proiect a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.