”Nino Nino” – întrebări și răspunsuri

46
nino nino asociatia culturala leviathan

logo zambetul uneste articoleEvident că, în orice grupare, comunitate, asociaţie înţelegerea, solidaritatea şi starea de bine nu pot fi prezente dacă, în ritmul comunicării, nu apar elemente noi pozitive, dacă nu se folosesc ritmuri mai vii, mai dinamice, îndepărtând monotonia ca şi cum n-a fost. O picătură de ”altceva” este un punct de metamorfoză care captează noi atenţii.

De aceea, Lică Barbu, la întâlnirea cu grupul artistic ”Nino Nino” de marţi şi miercuri, 27 şi 28 august 2019, ora 16.00, la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, şi-a propus să invite membrii grupului să-i pună întrebări, oricare ar fi ele, nu aşa cum s-a întâmplat până acum când dumnealui punea întrebări la diferite teste de comunicare.logo bibl jud braila

După obişnuitele repetiţii la momentele artistice în lucru, copiii vor primi pe rând aparatul de filmat şi-l vor întreba pe Lică Barbu ce le trece prin cap. Şi totodată, cine crede că poate, va fi invitat să conducă şedinţa de lucru. Nu neapărat ca să vadă şi ei ce dificil este să coordonezi activitatea artistică atunci când în sală predomină joaca şi neastâmpărul copilăresc, ci pentru a le crea noi responsabilităţi, pentru a conştientiza rolul proiectului ”Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan.

În scopul de a stârni imaginaţia fiecărui copil, în a doua zi de lucru, fiecare membru al grupului artistic va cânta, pe orice ritm muzical, va face o prezentare scurtă despre el sau va spune mică poveste, aşa cum poate să se exprime, cu sau fără rimă, lent sau dinamic, tare sau încet. Acţiunea va fi filmată şi de ce nu, unele interpretări pot deveni momente de spectacol.

La Brăila se întâmplă ceva… altceva. Zâmbetul e stăpân, iar copiii cântă bucuria.

”Nino Nino” vă aşteaptă, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.