„Nino Nino”, pam-pam!

83

logo zambetul uneste articoleNe pregătim intens pentru spectacolul pe care copiii de la grupul „Nino Nino” îl va susţine la sfârşitul lunii acesteia (aprilie 2022) cu ocazia lansării cărţii Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, apărută la Editura Leviathan în toamna anului trecut. Din cauza restricţiilor, lansarea cărţii s-a amânat.

Titlul de mai sus este denumirea spectacolului şi de la începutul pregătirilor pentru lansarea cărţii, scenariul s-a modificat apărând momente artistice noi, originale.logo bibl jud braila

Astfel, ca o noutate pentru grupul artistic „Nino Nino”, se repetă intens la momentul de pantomimă Pioneza”, la un dans individual al Dariei State, care realizează şi coregrafia la melodiile interpretate de Marina Karina Christine Zaharia şi de Nira Guedenon, respectiv parodia muzicală Bileţelul” şi melodia Ali Baba.

Marina Karina ne-a surprins anuţându-ne că urmează la Palatul Copiilor din Brăila cursuri de chitară şi, sâmbătă, 9 aprilie 2022, a venit la repetiţii cu chitara ei nou-nouţă, demonstrându-ne cât de mult a avansat. Într-adevăr, Marina e stăpână pe strunele chitarei şi după ce ne-a interpretat mai multe melodii, am ales o melodie folk pe care o va cânta live în spectacol.

Repertoriul grupului „Nino Nino” este destul de bogat în melodii adaptate special pentru copii, scenete, recitări, dar, având în vedere că evenimentul planificat cu lansarea cărţii poate dura mai mult, am redus spectacolul la 15-20 de minute. Puţin, dar bun, ne-am spus.

În afară de spectacol şi de lansarea cărţii, la finalul evenimentului va avea loc festivitatea de premiere a elevilor participanţi la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu!”, concurs organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan.

Cu această ocazie se vor acorda premii oferite de Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati” Brăila, de Asociaţia Culturală Leviathan, de Editura Arco Iris Braşov şi de Grupul de Iniţiativă Locală „Creionăm viitorul” pentru elevii participanţi din Brăila şi pentru elevii participanţi din România şi Republica Moldova.

Sâmbătă, 9 aprilie, după o oră şi jumătate de repetiţii, fetiţele de la „Nino Nino”, cum altfel!, s-au încins la joacă în parcul din curtea bibliotecii zbughind-o tiptil de sub supravegherea lui Şefulicuţă, alias Lică Barbu, coordonatorul grupului. Ca „răzbunare”, Şefulicuţă s-a prefăcut în ,,canibal” şi voia să le mănânce pe fetiţe. La figurat, normal.

Curtea s-a umplut de chiote speriindu-l pe „odiosul canibal” care şi-a luat traista şi s-a îndreptat spre ieşire urmat de fetiţele copleşite de oboseală. Pe drum, spre casă, s-a discutat despre ce mai trebuie ca spectacolul Nino Nino, pam-pam! să fie un succes.

Entuziasm, zâmbete, implicare, muncă şi credem că e de ajuns. Restul vine de la sine.

Succes, dragi copii!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.