Participarea ministrului pentru românii de pretutindeni, în Franța, la Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale

388
CongresulMitropolieiOrtodoxeRomneaEuropeiOccidentaleiMeridionale

Comunitățile de români din afara granițelor țării, precum și cultele religioase sunt pe lista de priorități a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP). În acest sens, joi, 10 mai  2018, ministrul Natalia-Elena Intotero a efectuat o vizită de lucru în Franța, la Paris, cu prilejul Congresului Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Cu această ocazie, oficialul român a prezentat pe larg activitatea MRP, subliniind colaborarea foarte bună existentă între minister și reprezentanții clerului românesc de peste hotare, încurajându-i să depună cât mai multe proiecte pentru sprijinirea românilor de pretutindeni.

”Faptul că avem mulți români în străinătate este relevat și de numărul parohiilor și mănăstirilor românești din diaspora, lăcașuri în care conaționalii noștri caută călăuzie spirituală și care reprezintă o modalitate prin care ei se simt mai aproape de casă. Dacă în anul 1998 existau 30 de parohii și 2 mănăstiri, astăzi avem aproximativ 500 de parohii și 20 de mănăstiri care funcționează în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Anul Centenar marchează 20 de ani de existență a Arhiepiscopiei, precum și aniversarea a 10 ani de existență a Episcopiilor Ortodoxe Române din Italia și Spania. Este cu atât mai important ca în acest an cu o deosebită însemnătate să fim mai uniți ca oricând și să derulăm proiecte împreună”, a declarat ministrul pentru românii de pretutindeni. Totodată, Natalia-Elena Intotero a distribuit participanților la Congres un număr de 500 de broșuri care conțin informațiile aferente prevenției împotriva muncii la negru, traficului de persoane și sclaviei moderne. În context, demnitarul a făcut un apel către preoții prezenți la activitate de a transmite parohiilor din care fac parte materialele informative, astfel încât ele să ajungă la cât mai mulți români. Distribuirea de materiale informative românilor de pretutindeni reprezintă o acțiune înscrisă în Campania Națională a MRP, ”INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!”, lansată marți, 8 mai, și care își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României.

Comunicat al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.