SMS în cazul în care îți expiră pașaportul – articol de Iulia Zorzoliu

14
sms pasaport

logo rubrica juridiceDirecția Generală de Pașapoarte introduce un nou serviciu digital care a devenit funcțional din 19 martie 2024 prin care cetățenii ale căror documente de călătorie urmează să își piardă valabilitatea vor putea beneficia de un nou serviciu de notificare prin SMS, conceput pentru a le aminti să își reînnoiască pașaportul înainte de expirare.

Astfel, dacă ai un pașaport a cărui valabilitate este pe cale să expire în următoarele 6 luni, vei primi un mesaj text care te va alerta. Această măsură, anunțată de DGP printr-un comunicat de presă, este menită să prevină situațiile neașteptate și neplăcute de ultim moment, cum ar fi anularea unei călătorii planificate din cauza unui pașaport expirat. De asemenea, cetățenii se pot programa online pentru reînnoirea pașaportului cu până la 90 de zile înainte de data dorită.

Direcția Generală de Pașapoarte atrage atenția că unele țări, spre exemplu Emiratele Arabe Unite, Republica Maldive și Regatul Thailanda, cer ca pașapoartele să aibă o valabilitate de minim 6 luni la momentul intrării pe teritoriul lor.

Rubrica „Juridice” fiind interactivă, așteptăm întrebările dvs. pe site (la comentarii) sau la adresele de e-mail: zorzoliu.iulia@gmail.comleviathan.romania@yahoo.com, costintuchila@gmail.compusa.roth@yahoo.com

Iulia Zorzoliu este membră a Colegiului Consilierilor Juridici București.

Arhiva rubricii Juridice

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.