Speranţa „Nino Nino”

62
Grupul de copii Nino Nino 29 sept 2023 Braila

logo zambetul uneste articoleSub acest titlu de scenă, Grupul de copii „Nino Nino” a participat cu un mic spectacol vineri, 29 septembrie 2023, ora 19.00, la „Nocturna Bibliotecilor din România”, ediţia 2023, organizată şi la Brăila de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati”.logo bibl jud braila

A fost o mândrie pentru copiii de la „Nino Nino” să fie invitaţi la acest eveniment, dar şi un prilej deosebit să se facă şi mai cunoscuţi publicului brăilean, cât şi apreciaţi online în lumea întreagă. Prin prezenţa lor la acest spectacol, copiii demonstrează că „Nino Nino” este foarte activ şi merită, ca prin munca lor, recunoştinţă şi un loc prestigios în panoplia culturală brăileană.

Spectacolul a avut un real succes şi nu o spunem noi ci, numeroasele felicitări şi aplauzele ale publicului prezent.

Desfăşurătorul spectacolului a fost ales atent de Lică Barbu, coordonatorul grupului „Nino Nino”, pentru încadrarea în timpul acordat de organizatori, iar momentele artistice să fie cât mai potrivite pentru copii, cu multe zâmbete şi cu voie bună.

Astfel, copiii au interpretat un colaj pe două melodii, „Nino Nino, gaşca mea”, un moment de pantomimă inedit, „Spectatori la un film cu dinozauri” şi melodia „Cât trăim pe acest pământ” în interpretarea lui Alexandru Borbely, pe versuri de Nicolae Dabija.

Şi spectacolul nu ar fi fost complet dacă „Nino Nino” nu ar fi avut-o invitată pe Antonia Sgîrcitu, o mai veche cunoştinţă a noastră din concursurile de creaţie literară „Şi eu ştiu să scriu!”, concurs organizat de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan, la care Antonia Sgîrcitu a obţinut Premiul II la ediţia a treia de anul acesta.

Antonia este o fetiţă cu ochii verzi, care are un potenţial artistic de excepţie o voce minunată pe care Antonia o perfecţionează tot timpul prin cursuri de canto. Antonia Sgîrcitu a interpretat două melodii din repertoriul muzicii uşoare româneşti: Vreau să am steaua mea! şi Stai lângă mine, mamă! pentru care a primit ovaţii şi felicitări din partea publicului brăilean.

Grupul „Nino Nino” speră să o aibă cât de curând în rândul membrilor lui.

În acest articol vă invităm să vizionaţi trei videoclipuri: unul cu Grupul „Nino Nino” în timpul spectacolului „Speranţa Nino Nino”, unul cu Antonia Sgîrcitu, tot din timpul spectacolului, interpretând una din cele două melodii şi altul cu ediţia a opta de ştiri Nino Nino şi Brăila, realizat recent prin contribuţia micilor reporteri de la „Nino Nino”.

Despre aceste reportaje realizate de „Nino Nino” până acum vom relata pe larg într-un viitor articol. De ce? Pentru că sunt multe de spus şi pentru că aceşti copii sunt unici prin acest gen de activitate.

Mulţumim Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” Brăila, mulţumim părinţilor pentru ajutor, dar mai ales mulţumim copiilor, ştafeta noastră spre un viitor mai bun!

Evenimentul de la bibliotecă s-a încheiat în urul orei 21.00 dând voie lunii, abia răsărite, să se supere că nu a reuşit să prindă în razele ei pe aceşti copii admirabili de la „Nino Nino”.

Supărarea i-a trecut imediat când a aflat că Dunărea din apropiere le-a luat zâmbetele şi voioşia din spectacol şi le-a dus pe valurile sale spre o lume mai bună.

Bravo, copii! Felicitări!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

În cadrul acestui proiect a apărut volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.