Știri: Cafeneaua românească – „Convergențe literare și artistice”, ediția a II-a (18 noiembrie 2021, Tel Aviv)

14
convergente

logo icrInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă organizarea de evenimente din seria „Cafeneaua românească” la sediu, printr-o nouă manifestare culturală dedicată literaturii de limbă română și artei contemporane realizate de artiști israelieni cu rădăcini românești.

Evenimentul, a doua ediție cu titlul „Convergențe literare și artistice”, va fi moderat de Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv, și va avea loc joi, 18 noiembrie 2021, de la ora 17.00, în limbile ebraică și română, la sediul ICR Tel Aviv, cu transmitere prin live streaming pe canalul de Youtube al instituției: https://www.youtube.com/channel/UCrV8OAoQyKqOA7d1dGrFesQ

În conformitate cu restricțiile actuale impuse de autoritățile locale, pentru participare va fi necesară respectarea regulilor de igienă și distanțare și prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test Covid negativ.

Program:

Prezentarea volumelor Papa și Casa de nebuni (culegeri de poezii, apărute în România, 2019) semnate de Lali Tsipi Michaeli. Volumele fac parte din colecțiile Festivalului Internațional „Nopțile de Poezie de la Curtea de Argeș”.

Evenimentul literar va fi urmat de un toast în cinstea publicării cărților în România și câștigarea Marelui Premiu European pentru Poezie de către Lali Tsipi Michaeli.

Participanți: Cleopatra Lorințiu, director adjunct al ICR Tel Aviv; Tsvika Vir, președintele Asociației Scriitorilor Israelieni; Lali Tsipi Michaeli, poet.

În căutarea unei lumi (culegere de poezii, apărută în limba ebraică, 2020) de Adina Rosenkranz Herșcovici

Participanți: Ilan Shany, actor, Brigitte Battat, scriitoare, și Adina Rosenkranz Herșcovici, autoarea cărții.

Albumul Picturi alese. Dr. Bruno Herșcovici (Editura SAGA, 2021), editat de Adrian Grauenfels.
De asemenea, va avea loc și prezentarea expoziției de pictură Expresii artistice, semnată de artistul israelian de origine română Bruno Herșcovici. Expoziția, de mici dimensiuni, include 5 picturi în ulei – portrete și peisaje din natură, și va fi prezentată la galeria ICR Tel Aviv, în perioada 10 – 18 noiembrie 2021.

Participanți: Adrian Grauenfels, scriitor și director al Editurii Saga, și Bruno Herșcovici, artist.

Cartea de oaspeți (roman, Editura Saga, 2021) de Clelia Ifrim

Participanți: Vasile Poenaru, scriitor și director al Editurii eLiteratura din România, și autoarea Clelia Ifrim (înregistrări video).

Programul literar va fi completat de lecturi de poezie.

După eveniment, va fi publicat un scurt reportaj video al programului, cu subtitrare în limba ebraică, pe platformele de social media ale ICR Tel Aviv.

Comunicat al ICR Tel Aviv

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.