Știri: Caragiale la Plzeň (3 mai 2023)

20
caragiale plzen

rubrica corespondenta leviathan,ro logoMiercuri, 3 mai, ora 17.00, la Biblioteca de studii și științe a regiunii Plzeň (clădirea principală, parter, Smetanovy sady 2) va avea loc vernisajul expoziției I.L. Caragiale – Deschizător de drum al avangardei și al teatrului absurdului.

Expoziția este dedicată vieții și operei lui Ioan Luca Caragiale și va cuprinde o serie de panouri bilingve (română/cehă) despre viața, opera și moștenirea sa culturală.

În cadrul vernisajului vor ține prezentări Mgr. Vlasta Šuhajdová, directoarea departamentului de biblioteci straine, Mgr. Daniel Bechný, director general al Bibliotecii de studii și științe a regiunii Plzeň, Jarmila Horakova, șefa Catedrei de Limba Română din cadrul Facultății de Litere a Universității Caroline din Praga și Luana Elena Vacková, șefa secției de limbi romanice din cadrul Departamentului de limbi străine al Bibliotecii de studii și științe a regiunii Plzeň.

Expoziția a fost realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga și va fi accesibilă publicului în perioada 4–31 mai 2023.

Intrarea este liberă.

Corespondență de la Praga

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.