Știri: „Căruța cu teatru”, spectacole itinerante în județul Satu Mare (24 august–5 septembrie 2023)

43
carutacuteatru_teatrul de nord

Asociația Focus Drama, în parteneriat cu Trupa „Mihai Raicu” a Teatrului de Nord, anunță startul proiectului Căruța cu teatru, cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare. Scopul proiectului constă în facilitarea accesului la cultură pentru comunitățile din județul Satu Mare unde nu există trupă de teatru, prin furnizarea gratuită a unui spectacol pentru publicul larg, din cinci zone diferite ale județului: Ardud, Negrești-Oaș, Tășnad, Carei și Medieșu Aurit, încercând astfel și corelarea activităților proiectului cu zonele de interes local, pentru încurajarea turismului.

Căruța cu teatru este în primul rând o metodă alternativă de a aduce împreună familii, vecini, copii, într-un cuvânt comunitățile, și de a oferi acel spațiu de întâlnire, dar și un prilej de bucurie într-un cadru mai puțin convențional.

Proiectul aduce teatrul din spațiul formal al clădirii între oameni. Atât prin obiectivele sale, cât și prin fluxul activităților, originalitatea proiectului este dată de accesibilitatea publicului larg din zonele descrise mai sus la o producție teatrală, calibrarea ofertei culturale din zonele cu acces limitat la instituții de cultură și încurajarea producțiilor viitoare de tip street performance.

Spectacolul Nunta, care va face circuitul celor 5 localități, combină elemente de teatru și dans, aducând în prim-plan povestea unei nunți într-o manieră inedită, captivantă și amuzantă. Performance-ul stradal surprinde prin originalitatea sa, invitând publicul să se lase purtat în lumea magică a teatrului și se adresează tuturor vârstelor, făcându-l ideal pentru întreaga familie și contribuind astfel la coeziunea socială și participarea comunitară.

Proiectul Căruța cu teatru reprezintă un pas important în promovarea culturii și artei în rândul comunităților locale, susținând accesul la spectacole de calitate pentru toți locuitorii județului.

Programul complet al reprezentațiilor:

Medieșu Aurit – Castelul Lónyai – 24 august 2023, ora 16.00

Carei – Castelul Karolyi – 29 august 2023, ora 17.00

Tășnad – Castelul Cserey Fischer – 31 august 2023, ora 19.00

Negrești Oaș – Muzeul Țării Oașului – 2 septembrie 2023, ora 16.00

Ardud – Cetate – 5 septembrie 2023, ora 16.00.

Pentru mai multe informații privind proiectul vă rugăm să urmăriți pagina https://www.facebook.com/FocusDrama.TNSM/ și site-ul https://www.teatruldenord.ro/c/12/Focus-Drama.

Căruța cu teatru este un Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Satu Mare.

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.