Știri: „COOLsound în turneu” la EXPO 2020 Dubai (15 ianuarie–15 februarie 2022)  

78
afis COOLsound in turneu EXPO 2020 dubai 15 ianuarie 15 februarie 2022

logo rubrica musica leviathan.roCOOLsound în turneu – Tineri muzicieni români se prezintă este conceptul în contextul căruia tinerii artişti protagonişti ai proiectului vor susţine recitaluri la Pavilionul României de la Expoziţia Mondială din Dubai – Expo 2020, în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2022. Proiectul este realizat de Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în colaborare cu Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART, iar conceptul este propus de Asociaţia Culturală Pro Contemporania.

Tinerii muzicieni de pe afiş – studenţi, masteranzi, absolvenţi şi doctoranzi ai UNMB – sunt: Cvartetul Outis, compus din David Ursei, Francisco Ramonda – vioară, Mihai Todoran – violă şi Victor Sandu – violoncel, pianiştii Iulian Ochescu şi Andrei Petrache, flautistul Ștefan Diaconu şi chitarista şi vocalista de jazz Mădălina Petre.

COOLsound este un concept de prezentare a modului mereu surprinzător în care tinerii artiști înțeleg să își asume actul artistic, de sensibilizare și aducere la cunoștința publicului de toate vârstele a modurilor inovative în care tinerii din România reușesc să atingă cele mai înalte niveluri de performanță artistică.

Programul artistic va cuprinde viziuni proaspete și abordări curajoase ale unor piese de mare popularitate din repertoriul românesc și universal, clasic şi de jazz, care vor fi prezentate la Pavilionul României la Expo 2020 Dubai în fiecare zi în perioada 15 ianuarie–15 februarie 2022.

Turneul acestor tineri talentaţi la EXPO 2020 Dubai va întregi în mod fericit o reprezentare românească de forță, care a dat o personalitate distinctă și o inconfundabilă culoare prezenței României în acest proiect de nivel mondial, la care aproape 200 de națiuni au contribuit cu tot ceea ce au mai reprezentativ.

Organizator:  Ministerul Afacerilor Externe,  Pavilionul României la EXPO 2020 Dubai

Partener principal: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

Partener: Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București – CREART Partener cultural: Pro Contemporania

Parteneri media ai proiectului: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Mediatrust, Liternet, Agenţia de carte, Alliance Healthcare, The Culture Club.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.