Știri: ”Cum se scriu poveștile de adio”. Lansare de carte și prelegere despre arta poveștii la ICR (17 mai 2018, București)

418
cristina andone

logo carte rubrica leviathan.roAstăzi, joi, 17 mai 2018, ora 19.00, Cristina Andone lansează volumul ”Plec – roman cu publicitari, măgar și umbre” la Sala Mare a Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38, zona Aviatorilor, București). Evenimentul va consta într-o prelegere inspirațională despre legile poveștii și despre riturile de despărțire dintr-o corporație.

Cristina Andone este scriitor, trainer de creativitate și activist educațional. A publicat la editurile Univers, Nemira și Pionier Press. A debutat în 2011 prin colecția de cărți pentru copii ”Povești din Pădurea Muzicală”, vândute în 125.000 de exemplare.

”Plec – roman cu publicitari, măgar și umbre” este o carte singulară în literatura română actuală, în care apar culisele unei lumi pe care se bazează întreaga industrie de consum: lumea publicității. Pe acest fundal colorat, plin de lumini artificiale, promisiuni strălucitoare și slogane mai mult sau mai puțin originale, evoluează patru personaje care pornesc împreună într-o călătorie al cărei scop aparent e repatrierea măgarului Krasna: Vera Trotsky, Marta Coman, Felix Dimuleanu, Mishu – băiatul de la IT. Fiecare dintre aceste personaje are propria-i poveste: Marta e obsedată de ideea că va fi concediată și încearcă să-și ghicească soarta din numărători întâmplătoare; Vera se străduiește să lase în urmă istoria unei trădări și părăsirea casei în care a fost fericită; Felix Dimuleanu ar vrea să știe mai multe despre femeia care i-a fost mamă și pe care nici n-a apucat s-o cunoască; Mishu s-a săturat să rezolve problemele informatice ale companiei prin sfatul de a conecta computerul la curentul electric. În felul său, fiecare dintre aceste personaje caută un exit.

Scris într-un stil alert, plin de umor, romanul ”Plec” este un îndreptar despre cum să-ți dai demisia dintr-o corporație.

www.edituraunivers.ro

Arhiva rubricii Carte

Comentați via Facebook

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.