Știri: Dialogul muzicienilor – o retrospectivă a colaborării muzicale România – Israel (12 august 2021)

30

logo icrInstitutul Cultural Român de la Tel Aviv continuă organizarea de evenimente cu public, la sediu, în contextul stabilizării situației de securitate pe plan local și a relaxării restricțiilor sanitare impuse în Israel.

Astfel, ICR Tel Aviv va organiza o nouă manifestare culturală, cu titlul Dialogul muzicienilor – o retrospectivă a colaborării muzicale România – Israel, dedicată colaborărilor bilaterale în domeniului muzicii dintre cele două state, realizate și dezvoltate de-a lungul timpului.

Evenimentul, moderat de Cleopatra Lorințiu, director adjunct ICR Tel Aviv, va avea loc joi, 12 august 2021, de la ora 18.00, în limbile română și ebraică, la sediul ICR Tel Aviv (Bd. Shaul Hamelech nr.8, etaj 6, Tel Aviv).

În conformitate cu restricțiile actuale impuse de autoritățile locale, pentru participare va fi necesară respectarea regulilor de igienă și distanțare și prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test Covid negativ.

Participanți:

Prof. Michael Klinghoffer, președintele Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim

Prof. Vladimir Scolnic, compozitor

Prof. Doron Kaufman, compozitor și cadru didactic la Academia de Muzică și Dans din Ierusalim

Vor fi evocate personalitățile următorilor muzicieni români care au dezvoltat relațiile bilaterale între România și Israel: Anatol Vieru, Dorel Pașcu Rădulescu, Liana Alexandra, Anton Șuteu, Octavian Nemescu. De asemenea, vor fi menționate contribuțiile compozitorilor Doina Rotaru, Ulpiu Vlad, Petru Stoianov, Dan Dediu și ale unor interpreți precum Ionuț Bogdan Ștefănescu, Andrei Kivu și Emil Vișinescu.

Programul evenimentului va include și un intermezzo muzical susținut la acordeon de prof. Doron Kaufman.

Manifestarea va beneficia de intervențiile înregistrate ale unor invitați din România precum compozitorii prof. univ. dr. Dan Dediu și prof. Șerban Nichifor.

După eveniment, va fi difuzat online un material video, în limbile română și engleză, cu subtitrare în limba ebraică, care va include intervenții din partea muzicienilor participanți la eveniment, precum și fragmente ale unor opere componistice românești în interpretarea studenților Academiei de Muzică și Dans din Ierusalim, realizate special pentru evenimentul ICR Tel Aviv.

Comunicat al Institutului Cultural Român de la Tel Aviv

Arhiva Institutul Cultural Român

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.