Știri: Editura Librex lansează cărțile din colecția ”Centenarul Marii Uniri” la Râmnicu Vâlcea (17 mai 2018)

443
Editura Librex centenar marea unire

logo rubrica historia leviathan.roEditura Librex vă invită joi, 17 mai 2018, ora 18.00, la Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Vâlcea, la lansarea cărților din colecția ”Centenarul Marii Uniri” – un proiect editorial special al Editurii Librex în Anul Centenar.

La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, Editura Librex își propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificația istorică a evenimentului. Dorind să aducă propria contribuție la marcarea evenimentului, Centenarul Marii Uniri, Editura Librex lansează proiectul editorial ”Colecția Centenarul Marii Uniri”.

Proiectul editorial constă în elaborarea și publicarea a 12 monografii cu personalitățile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român și la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărei personalități îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuția adusă la realizarea Marii Uniri, dar și pe contribuția adusă constituirii de stat unitar român. Prima carte din colecție este ”Mihai Viteazul”, primul domnitor român care a realizat unirea Țărilor Române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul.

În colecția ”Centenarul Marii Uniri” a Editurii Librex au apărut volumele: ”Mihai Viteazul”, ”Mircea cel Bătrân”, ”Radu Negru Vodă, ”Petru Cercel” și ”Regina Maria”.

La evenimentul dedicat Centenarului Marii Uniri vor participa: Cristian Moșneanu, istoric; Ștefan Dumitrache, istoric și director al Muzeului Curtea de Argeș; Ionuț Radu, editor. 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.