Știri: Expoziția „Azulejo, în viziunea artiștilor români” la Viana do Castelo, Portugalia (10 martie – 2 aprilie 2017)

708
Azulejo în viziunea artiștilor români - Azulejo na visão dos artistas romenos

Vineri, 10 martie 2017, începând cu orele 18:00, Muzeul de Arte Decorative din Viana do Castelo (Largo de S. Domingos, Viana do Castelo) va găzdui vernisajul expoziției „Azulejo, în viziunea artiștilor români / Azulejo na visão dos artistas romenos„, alcătuită din peste 70 de lucrări de pictură, grafică, sculptură, ceramică și fotografie, ale unor artiști români consacrați sau în curs de afirmare. Cu ocazia vernisajului, Alexandre Nobre Pais, curator la Museu Nacional do Azulejo și istoric de artă portughez, va realiza o vizită ghidată a expoziției.

Expoziția se vrea o nouă formă de dialog între cele două culturi de la extremele latinităţii, în care azulejo, un element fundamental al ethosului artistic portughez, este revizitat de artiştii români într-o manieră contemporană și, evident personalizată. Manifestarea este organizată cu sprijinului Institutului Cultural Român de la Lisabona și al Primăriei orașului Viana do Castelo.

Expoziția „Azulejo, în viziunea artiștilor români” este deschisă publicului de marți până vineri, în intervalul orar 10.00-18.00, iar sâmbătă și duminică între 10.00 și 13.00 și 15.00 și 18.00.

Pentru mai multe informații: http://www.cm-viana-castelo.pt/pt/mad-informacoes-e-contatos

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.