Știri: Frédéric Chaslin, de la Scala și Metropolitan Opera, la pupitrul orchestrei Operei Naţionale Bucureşti (28 octombrie 2021)

20
Afis Nunta lui Figaro_28.10

logo rubrica musica leviathan.roFrédéric Chaslin, considerat unul dintre cei mai importanți dirijori ai lumii, va conduce orchestra Operei Naționale București în calitate de invitat extraordinar în spectacolul de joi, 28 octombrie, ora 18.30, Nunta lui Figaro de W.A. Mozart.

Director muzical al Operei din Rouen din 1991 până în 1994 și dirijor principal al Orchestrei Simfonice din Ierusalim din 1999 până în 2002, Frédéric Chaslin a fost constant invitat la pupitrul dirijoral al celor mai prestigioase teatre lirice de pe mapamond precum Teatro alla Scala, Metropolitan Opera, Royal Opera House, Opéra Garnier.

Din 1999 până în 2020 a fost dirijor rezident al Operei de Stat din Viena, timp în care a dirijat peste 250 de spectacole. Chaslin a dirijat prima dată în Statele Unite la Metropolitan Opera în noiembrie 2002. În iulie 2009 a debutat ca dirijor la Opera din Santa Fe în prima producție a operei La Traviata, în care rolul Violettei Valéry a fost interpretat de Natalie Dessay. În mai 2010, Opera din Santa Fé a anunțat numirea lui Chaslin ca al doilea dirijor principal al companiei din istoria sa, începând cu 1 octombrie 2010, cu un contract inițial de trei ani.

După reprezentația de la pupitrul dirijoral al Operei Naționale București cu opera lui Mozart Nunta lui Figaro, Frédéric Chaslin este invitat la Teatro alla Scala în La Gioconda de Amilcare Ponchielli, la Teatro La Fenice în Faust de Charles Gounod, la Teatro Lirico di Cagliari în La fille du régiment de Gaetano Donizetti și la Opéra Royal de Wallonie-Liège în Mignon de Ambroise Thomas.

Cinci personaje arhetipale, clasice, se întâlnesc cu evenimente extraordinare pe parcursul operei Nunta lui Figaro de W.A. Mozart. Intriga este atât de bine construită încât din acţiunile personajelor nu se poate intui care va fi deznodământul, dar în final, binele triumfă, aşa cum se cuvine unei comedii bine realizate.

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/

și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București. 

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați noul regulament de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

Sponsor oficial: Enel România

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comercială Română, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România,
Romantic FM, Radio Seven, Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul
Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, Ballet Magazine

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.