Ştiri: Înscrieri la Concursul Național ”Ion Creangă” de creație literară – Povești

656
concursul national ion creanga povesti 2018

Au început înscrierile la Concursul Naţional ”Ion Creangă” de creaţie literară – Povești, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române din Iaşi. Termenul limită de trimitere a lucrărilor pentru ediția a XXVI-a este 31 martie 2018. 

La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor (inclusiv din Republica Moldova și Ucraina). Manuscrisele (maximum 15 pagini), dactilografiate la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea ”Poveşti scrise de copii” sau ”Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 31 martie 2018 (data poştei) pe adresa: Muzeul ”Ion Creangă” (Bojdeuca), str. Simion Bărnuţiu, nr. 4, Iaşi, cod 700118, tel. 0747/499488. De asemenea, în plic va trebui inserat formatul electronic al lucrărilor.

Juriul va acorda câștigătorilor o serie de premii în cadrul evenimentelor dedicate aniversării Centenarului Bojdeucii ”Ion Creangă”, primul muzeu literar din România, în perioada 13–15 aprilie 2018. Tot atunci se va lansa ediția jubiliară a volumului ”Poveştile de la Bojdeucă”, volum ce conține textele autorilor premiați la ediția din anul 2017.

Poveştile premiate la această ediţie vor fi publicate în volumul ”Poveştile de la Bojdeucă”, ce va fi lansat în luna aprilie 2019.

Lică Barbu

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.