Știri: „La donna è mobile” – serată muzicală (4 noiembrie 2021, Tel Aviv)

30

logo rubrica musica leviathan.roÎn continuarea evenimentului din 9 septembrie 2021, dedicat istoriei muzicale și susținut de muzicologul româno-israelian Mircea Cantacuzino, ICR Tel Aviv va organiza o altă serată muzicală, cu un program preponderent internațional în interpretarea marilor voci de operă feminine, intitulat La donna è mobile” – serată muzicală la ICR Tel Aviv.

Evenimentul, desfășurat în limbile română și ebraică, va avea loc la sediul ICR Tel Aviv joi, 4 noiembrie 2021, începând cu ora 17.30, și va include înregistrări din concerte cu repertoriu internațional, cât și românesc, în interpretarea unora dintre cei mai cunoscute interprete de operă, însoțite de explicații legate de specificul fiecărei bucăți muzicale în parte.

Totodată, Mircea Cantacuzino va prezenta opera Aida, de la a cărei premieră se împlinesc 150 de ani.

Programul va include următoarele opere:

  1. Mozart: Don Giovanni, arie în interpretarea sopranei Horiana Brănișteanu
  2. Gounod: Roméo et Juliette,vals în interpretarea sopranei Leontina Văduva
  3. 3. Verdi: Aida, duet în interpretarea mezzosopranei Hermione May și a tenorului Keith Olsen
  4. Maria Tănase: Sanie cu zurgălăi
  5. Edith Piaf: Sanie cu zurgălăi
  6. Burn the Floor (formație de dans): Vals
  7. Verdi: La Traviata, duet în interpretarea sopranei Angela Gheorghiu și a tenorului Ramon Vargas

Mircea Cantacuzino, muzicolog, a început studiile muzicale la București și le-a continuat la Royal College of Music, Londra – secția de canto și muzico-terapie. De-a lungul îndelungatei și prolificei cariere a susținut cursuri de muzică și concerte la Paris, Milano și Ierusalim. Totodată, este specializat în predarea muzicii fără note la copii și adulți și a susținut cursuri universitare, cursuri de educație muzicală pentru profesori, cursuri pentru copii și concerte lunare de operă, muzică clasică, jazz și muzică populară. La Ierusalim a condus secția de muzică a primăriei capitalei și a fost, totodată, directorul bibliotecii muzicale „Rose Music Library” /Jerusalem Foundation din cadrul Primăriei Ierusalim.

În conformitate cu restricțiile actuale impuse de autoritățile locale, pentru participare va fi necesară respectarea regulilor de igienă și distanțare și prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test Covid negativ.

Comunicat al ICR Tel Aviv

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.