Știri: Lansarea miniseriei de teatru digital „BUSINESS CLASS. România suplă și flexibilă în fața patronilor” (24–28 noiembrie 2021, canal youtube Teatru Politic)

82
monami mniserie

În ultimii ani, liderii politici au vorbit din ce în ce mai des despre „eroii investitori” și „eroii antreprenori”, cei care ar fi motorul economiei locale, și mai ales despre cum pot și trebuie aceștia să fie susținuți. Emisiunea de vlogging BUSINESS CLASS vine în întâmpinarea investitorilor și antreprenorilor, descriind România așa cum este ea: o țară în care legislația muncii este decisiv în favoarea marilor companii și restrânge masiv drepturile angajaților. O țară în care lucrători puțini și prost plătiți muncesc peste program și de sărbătorile legale, îndeplinind trei sau patru sarcini simultan. O țară în care activitatea sindicală este împiedicată serios prin lege, iar lideri și membri de sindicat sunt hărțuiți. O țară guvernată de interese private și condusă de logica profitului cu orice preț. Miniseria de cinci episoade este sponsorizată de compania multinațională de retail „Mon Ami”.

Vloggerii de la BUSINESS CLASS te învață, cu maximă sinceritate, cum să profiți de avantajele legislației muncii, cum să îți convingi angajații să lucreze în ziua de Crăciun, cum să îi faci pe toți manageri fără să le crești salariile, cum să bagi frica în angajații care vor să formeze un sindicat sau cum să faci pierdut profitul pentru a evita taxele. Asta, desigur, dacă ești un erou antreprenor. Dacă faci parte din cei 99% care nu se recunosc în această sintagmă, nu-ți rămâne decât să faci haz de necaz și să duci mai departe lupta împotriva acestei logici.

BUSINESS CLASS este o miniserie de teatru digital realizată de echipa proiectului „Lucrător Universal”. Se poate urmări online gratuit pe canalul youtube Teatru Politic, între 24 și 28 noiembrie 2021.

Distribuție: Alice Monica Marinescu, Katia Pascariu, Alexandru Potocean, Victoria Stoiciu, Andrei Șerban.

Imagine: Adrian Olteanu, Alexandru Costea, Mihai Stanciu; sunet: Mihai Stanciu; montaj: Răzvan Rotariu; scenografia: Irina Gâdiuță; coregrafia: Paul Dunca / Paula Dunker; generic și grafică: Cătălin Rulea; consultant artistic: Andra Tarara; muzica și versurile: Maria Sgârcitu; scenariu: Alice Monica Marinescu; concept: David Schwartz.

Parteneri proiect: Federația Sindicatelor din Comerț, Friedrich Ebert Stiftung România, Confederația Națională Sindicală Cartel-Alfa, Facultatea de Teatru și Film Babeș Bolyai Cluj, Galeria 26.

Mulțumiri: Balázs Bodolai, Cristian Burlacu, Paula Cârlan, Cristina Gogescu, Vasile Gogescu, Rodica Novac, Octavian Rusu, Radu Stochiță, Doru Mihai Taloș, Claudiu Turcuș, Reactor de Creație și Experiment Cluj.

Evenimentul face parte din proiectul „Lucrător esențial”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

BUSINESS CLASS. România flexibilă și suplă în fața patronilor https://www.youtube.com/playlist?list=PLZCkAhsP4GwNVK7WgUwDbR1B6jOU4sjUN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.