Știri: Mircea Cărtărescu, turneu literar în Spania (28 septembrie 2018 – 4 octombrie 2018)

566
Mircea Cartarescu - Premiul Formentor de las Letras

Cu ocazia lansării în limba spaniolă a primului volum din trilogiaOrbitor”, ”Aripa stângă”precum şi a decernării Premiului Formentor, în cadrul celei de-a 18-a ediţii, care va avea loc anul acesta la Mallorca, scriitorul Mircea Cărtărescu va participa la un turneu literar în Spania, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie 2018. Cu acest prilej, s-au organizat mai multe întâlniri cu scriitori şi cititori, români şi spanioli, după cum urmează:

28 septembrie, Mallorca

Ora 17.00 Despre Cărtărescu, Hotel Formentor, Port de Pollença (Mallorca). Cu Marian Ochoa de Eribe, Mircea Cărtărescu, Enrique Redel şi membrii comisiei de decernare a Premiului “Formentor de las Letras”: Basilio Baltasar, Francisco Ferrer Lerín, Andrés Ibáñez, Aline Schulman și Alberto Manguel.

20.00 Înmânarea Premiului ”Formentor de las Letras 2018

30 de septembrie, Mallorca

16.30 Discuţii Literare Formentor, Hotel Formentor, Port de Pollença (Mallorca). Colocviu ”Divas”, cu Mircea Cărtărescu, Pierre Assouline, Basilio Baltasar, Gerald Martin şi Judith Thurman. Moderează: Àngels Barceló.

3 octombrie, Madrid

19.00 Prezentarea traducerii la Librăria Alberti, Calle Tutor, 57, Madrid. Cu Marian Ochoa de Eribe şi un prezentator care urmează a fi desemnat.

4 octombrie, Bilbao

Festivalul ”Ja! Bilbao”. Locul şi ora urmează a fi stabilite. Cu Marian Ochoa de Eribe, Enrique Redel şi un prezentator care urmează a fi numit.

Orbitor nu e, propriu-zis, un roman, decât în sensul cel mai larg al cuvîâtului. Eu prefer să-l numesc «o carte». Ar putea fi, într-adevăr, «cartea vieții mele», nu însă în sensul de «cea mai bună» sau «cea care va rămâne», ci de scriere care le unifică-ntr-un fel pe toate celelalte. După Orbitor, cred că se va vedea mai bine unitatea scrierilor mele.” – Mircea Cărtărescu.

Mircea Cărtărescu s-a născut pe 1 iunie 1956, în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română a Universităţii din Bucureşti în 1980. În prezent este profesor dr. în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Este poet, prozator, eseist, critic literar şi publicist. A publicat mai multe volume de poezie şi proză, printre care: Faruri, vitrine, fotografii” (1980); Poeme de amor” (1984); Levantul” (1990); Travesti” (1994); Orbitor. Aripa stângă” (1996);Orbitor. Corpul” (2002); ”Orbitor. Aripa dreaptă” (2007); Frumoasele străine” (2010); Ochiul căprui al dragostei noastre” (2012); Nostalgia” (2013); Solenoid” (2015).

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.