Știri:  O poveste despre condiția umană, o șoaptă de iubire într-o seară de aprilie și basme la Teatrul Coquette din București (21–23 aprilie 2023)

32
noptile afis(1)

Teatrul Coquette din București (Calea Călărași, nr. 94, sector 3) vă invită, vineri 21 aprilie 2023, de la ora 19.00 la spectacolul Nopțile barbare” (după 1001 de nopți) Sâmbătă 22 aprilie de la aceeași oră publicul este așteptat la o întâlnire de zile mari, Doamne, ce zile minunate, după Samuel Beckett. Pentru duminică, 23 aprilie, avem programate două reprezentații, de la ora 11.00, Albinuțe și de la ora 17.00, Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, după Petre Ispirescu.

Nopțile barbare

Regele Șahriar (Ovidiu Ușvat), celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman, pe care îl trece prin multe peripeții. Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă. Spectacol interzis minorilor sub 16 ani.

Cu: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat, regia este semnată de Ingrid Bonța, scenografia de Daniel Divrician, coregrafia Andreea Novac

Doamne, ce zile minunate, după Samuel Beckett

De la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett, Oh, les beaux jours continuă să fie fascinantă prin umorul și adâncimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimează absurdul: omul contemplativ. O femeie stă îngropată într-o movilă de pământ și-și vorbește viața în loc de a o trăi. Truisme, maxime, citate din clasici, rugăciuni mute îi umplu timpul din minunatele zile pe care le petrece trăncănind. Vorbitul ia locul acțiunilor pe care nu le face.

Încremenită la răspântia dintre lumea fizică și dimensiunea ei suprafirească, Winnie, eroina acestui text, ne amuză, ne înduioșează, ne intrigă și ne provoacă târându-ne în vârtejul verbalizării ei tumultoase.

Cu: Ruxandra Bălașu, Pavel Bârsan și Ioana Lixandroaia, regia și adaptarea aparțin lui Mihai Manolescu

Albinuțe

„Albinuțele sunt cele mai importante ființe de pe pământ, dar nu toți oamenii sunt conștienți de acest lucru. Poate că e momentul să afle, spuse Hexuța scuturându-se de praful orașului. Vom face o grevă, să ne pomenească”, afirmă Meli Mela închizând borcanele cu miere și săculeții cu polen în dulap.

Când oamenii vor să preia și ultima oază verde din oraș, albinuțele Hexuța și Meli Mela, susținute de întreaga natură, vin de hac celor care cred că banii pot cumpăra totul.

Un spectacol cu și despre societatea în care trăim.

Cu: Ruxandra Bălașu și Celina Nițu

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, după Petre Ispirescu

Piesa de teatru își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată și anume tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit, de un Cal înaripat.

Această căutare a eroului nostru îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le învinge sau le iubește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec precum o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Cu: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, regia este semnată de Constantin Andrei Ionescu, dramatizarea de Olga Delia Mateescu.

iletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.rowww.eventim.ro/rowww.kompostor.rowww.blt.rowww.mystage.ro 

bilete.ro și pe eventbook.ro

Rezervări la: 0754 990 017 sau rezervari@teatrulcoquette.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.