Știri: Premiera filmului ”Ana, mon amour” în Spania (25 august 2017)

770
ana mon amour film

logo rubrica imago leviathan.roFilmul Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer și recompensat cu Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuție artistică pentru Dana Bunescu în ediția din 2017 a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, va avea premiera în Spania vineri, 25 august 2017. Filmul este distribuit de Golem Distribución.

”Ana, mon amour” (România, Germania, Franța • 2017 • Color • 125′ •V.O.S.E.)

”Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

Imagine din filmul ”Ana, mon amour”
Imagine din filmul ”Ana, mon amour”

Inspirat de romanul ”Luminița, mon amour” de Cezar Paul-BădescuRegia: Călin Peter Netzer. Scenariu: Călin Peter Netzer, Cezar Paul-Bădescu, Iulia Lumânare. În rolurile principale: Diana Cavallioti, Mircea Postelnicu, Carmen Tănase. Imaginea: Andrei Butică. Montaj: Dana Bunescu.

Producători: Călin Peter Netzer, Laurențiu Damian, Sophie Dulac, Oana Iancu, Jonas Katzenstein, Maximilian Leo, Codin Maticiuc, Michel Zana. Case de producție: Parada Film, Augenschein Filmproduktion, Sophie Dulac Productions.

Selecție de premii și festivaluri

Premiul Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuție artistică pentru Dana Bunescu, Festivalul Internațional de Film din Berlin, 2017.

Nominalizare la Premiul pentru cel mai bun film, Festivalul Internațional de Film din Cartagena de Indias, 2017.

Arhiva rubricii Imago

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.