Știri: Proiect de educație prin cultură în desfășurare la Teatrul de Nord din Satu Mare

64
proiect teatrul de nord

Atelierele de scriere dramatică din cadrul proiectului TeaMA (Teatru.Educațional.aspecteMarginale.Aposteriori), coordonat de Teatrul de Nord și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), au ajuns la final. Dramaturgii Natalia Graur, Ana Cucu Popescu și Daniel Oltean au lucrat timp de mai bine de două săptămâni cu elevi de la Școala Gimnazială Pomi, Școala Gimnazială nr. 1 Negrești Oaș, Liceul Teoretic Carei, Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu” Carei și Liceul Tehnologic „Simion Bărnuțiu” Carei. În final vor fi puse pe hârtie trei piese de teatru, pornind de la texte de grup care surprind și redau dramatic aspecte ale realității sociale și culturale actuale care influențează determinant dezvoltarea acestora. Scopul proiectului este crearea unui spațiu de experimentare și dezbatere aposteriori a fenomenului de bullying în școli prin prisma educației și a culturii, a promovării incluziunii, diversității și toleranței prin redarea experiențelor reale ale elevilor.

În perioada următoare, Trupa „Mihai Raicu” va monta piesele rezultate în urma atelierelor de scriere dramatică, într-un spectacol pentru liceu și două spectacole lectură pentru ciclul primar și gimnazial. Spectacolele vor avea premiera în luna noiembrie la Teatrul de Nord, urmând apoi un circuit în toate școlile partenere din județ, unde urmează să fie prezenți pentru discuții și consilierii școlari parteneri în cadrul proiectului.

Beneficiarii proiectului sunt aproximativ 2000 de elevi încadrați în sistemul de învățământ din județul Satu Mare.

Proiectul T.E.aM.A. se desfășoară în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Satu Mare și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Satu Mare.

Proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Teatrul de Nord Satu Mare

440004, Satu Mare, str. Horea nr. 3–5

www.teatruldenord.ro

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.