Știri: Proiecția documentarului „Mihai I al României” la Muzeul Pera din Istanbul (15 decembrie 2016)

822
Documentar Mihai I al Romaniei

Mâine, 15 decembrie 2016, de la orele 18.00, Pera Muzeși din Istanbul va găzdui proiecția documentarului „Mihai I al României„ (2011, Camelia Csiki), o peliculă care, încearcă să refacă povestea vieții ultimului suveran al României, aducând în lumina reflectoarelor momente rar cunoscute din viața privată a Regelui. Documentarului semnat de Camelia Csiki i-a fost decernat Premiul pentru documentar istoric la Gala APTR în anul 2012.

Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român – Istambul, își propune să evidențieze rolul de promotor cultural al Regelui Mihai I al României, prin intermediul Fundației Culturale Regale care-i poartă numele, o instituție care a aniversat, în 2016, 75 de ani de existență. În egală măsură, proiecția documentarului „Mihai I al României„ marchează, la Istanbul, aniversarea a 150 de ani de Regalitate în România.

Mihai I al României” – un documentar de Camelia Csiki (partea I)

Mihai I al României” – un documentar de Camelia Csiki (partea a II-a)

Mihai I al României” – un documentar de Camelia Csiki (partea a III-a)

Mihai I al României” – un documentar de Camelia Csiki (partea a IV-a)

Pera Muzesi din Istanbul este un muzeu privat de artă situat în incinta fostului Hotel Bristol, operă a arhitectului Achille Manoussos din anul 1893 și deschis publicului în anul 2005. Pe lângă o pleiadă de evenimente culturale și artistice, Muzeul Pera găzduiește și trei colecții permanente: una de instrumente de măsurat anatoliene, una de artă orientală și o expoziție de ceramică.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.