Știri: Proiecția documentarului „The Hunt for Transylvanian Gold / Vânătoarea pentru Aurul Transilvaniei” de Andrei Teodorescu la Paris (23 martie 2017)

1066
The hunt for Transylvanian Gold - Andrei Teodorescu

Joi, 23 martie 2017, la ora 19.30 Sala Bizantină a Palatului de Béhague, reşedinţa Ambasadorului României în Republica Franceză (123 rue Saint-Dominique, 75007 Paris) va găzdui proiecția documentarului La chasse à l’or de Transylvanie / The Hunt for Transylvanian Gold de Andrei Teodorescu, un eveniment menit să marcheze cooperarea judiciară româno-franceză. Proiecția va avea loc în prezenta lui Augustin Lazăr, procuror-general al României si a regizoruluiui Andrei Teodorescu.

Documentarul pune accentul pe investigația care a durat mai bine de 10 ani și s-a desfășurat pe două continente: Europa și America de Nord. Investigația a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe atunci procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, și a scos la iveală faptul că în zona Sarmizegetusei au fost descoperite de către căutătorii de comori 24 de brățări de aur dacice. Filmul are o durată de 50 de minute și oferă informații inedite despre rețelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări recuperate.

Intrarea este gratuită, in baza rezervării prealabile obligatorii realizate la telefon 01 47 05 15 31 sau prin intermediul adresei de e-mail:institut@institut-roumain.org. Din motive de securitate, accesul se va face doar în urma confirmării și în baza unui document de identitate prezentat la intrare.

Evenimentul este organizat de Ambasada României în Republica Franceză și de Institutul cultural român de la Paris.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.