Știri: Premiera filmului ”Sieranevada” de Cristi Puiu în Spania (21 iulie 2017)

1380
Sieranevada - Cristi Puiu

Astăzi, 21 iulie 2017, va avea loc lansarea lungmetrajului Sieranevada” de Cristi Puiu (Moartea domnului Lăzărescu” – 2005,Aurora” – 2010) în cinematografele spaniole. Cinefilii  din peninsulă vor putea urmări pelicula propusă de România la Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, până în data de 31 august 2017. Filmul este distribuit de Golem Distribución, casa de distribuție pregătind premiera unui alt lungmetraj românesc pentru această vară: Ana, mon amour”, realizat de Călin Peter Netzer.

Nominalizat la Palme D’or, Sieranevada a reușit să se impună în diferite competiții cinematografice obținând, printre altele, premiile Gold Hugo și Silver Hugo la Festivalul de Film de la Chicago sau Premiul Societății Internaționale a Cinefililor pentru scenariu la Cannes.

Lungmetrajul îl are ca personaj central pe Lary, un medic trecut de 40 de ani, care își petrece ziua de sâmbătă în sânul familiei, reunită cu ocazia comemorării tatălui său, decedat în urmă cu 40 de zile. Modul în care evoluează evenimentul îl determină pe Lary să se confrunte cu trecutul său și cu propriile temeri, să-și reevalueze poziția în familie. Comedia cu tente satirice a fost filmat aproape în totalitate într-un apartament de bloc îngust.

Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Madrid.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.