Știri: Recital de lieduri inspirate de versurile Veronicăi Micle pentru Mihai Eminescu la Paris (12 ianuarie 2017)

823
Matei Bucur Mihaescu - Alexandra Moroiu Veronica Micle Mihai Eminescu

Sala Bizantină a Palatului Béhaguereședinţa Ambasadorului României în Franţa (123 rue Saint-Dominique, Paris 75007) va găzdui, joi 12 ianuarie 2017, un concert de lieduri inedit, intitulat „Povești de iubire ale Micului Paris”, inspirat de versurile Veronicăi Micle dedicate lui Mihai Eminescu.

Versurile poetei, transpuse pe portativul muzical cu multa melodicitate, lirism si dramatism,  au luat forma unei culegeri de 5 lieduri semnate concepute de Tânărul dar deja celebrul compozitor Matei Bucur Mihăescu și vor fi prezentate publicului parizian într-un recital care ii va aduce pe aceeași scenă pe Matei Bucur Mihăescu (pian) și pe Alexandra Moroiu (soprană). Cei prezenți la eveniment vor putea achiziționa CD-ul cu cele 5 piese în seara manifestării.

O cântăreaţă de mare talent, soprana Alexandra Moroiu se bucură de o bogată experienţă artististică în urma cursurilor de canto urmate cu maeștri emeriți precum: Corneliu Fanateanu, Emil Crăsnaru, Mariana Nicolesco, Leontina Văduva, Irina Iordăchescu.  Alexandra susţine de asemenea o activitate concertistică pe scene românești și internaţionale cum sunt:  Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Cantacuzino, Opera Națională din București, Institutul Francez din București, Institutul Cultural Roman de la Viena, Palatul de concerte din Toulouse.

Intrarea este liberă, dar cu rezervare prealabilă obligatorie la telefon: 01 47 05 15 31 sau la adresa de e-mail institut@institut-roumain.org

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.