Știri: Spectacolul ”The Fever” (”Febra”), la ARCUB Gabroveni (10 și 11 martie 2017)

714
the fever febra simona maicanescu arcub

După reprezentații de succes la New York, Paris, Stockholm, spectacolul The Fever (Febra) ajunge la București. The Fever este programat la ARCUB Gabroveni în 10 și 11 martie 2017, de la ora 20.00. Spectacolul se va juca în limba engleză și va avea supratitrare în română.

One-woman show-ul Simonei Măicănescu este realizat după un text de Wallace Shawn, în regia lui Lars Norén. Acest monolog dramatic de mare forță, scris între 1985 și 1990, dar mai relevant acum decât oricând, este o examinare profundă și îndârjită a inegalității sociale și a legăturilor dintre bogăția pe care mulți o iau drept firească și sărăcia și suferința care bântuie milioane de vieți.

O femeie înstărită din New York își părăsește orașul și călătorește dintr-o țară săracă în alta,

Simona Măicănescu
Simona Măicănescu

urmărită mereu de paradoxul nedreptății economice: unii au totul, iar alții, nimic. Și de fiecare dată când se reîntoarce acasă, începe să se îndoiască de toate convingerile pe care le-a moștenit.

Monologul Febra dezvăluie subiecte incomode despre injustiția în lume. Răspunsuri clare nu veti primi, dar adevărul și umorul textului nu vă vor lăsa indiferenți. Vă vor rămâne în minte și în ziua următoare, când vă veți lua cafeaua de dimineață!

Spectacolul reunește o echipă internațională de renume. Autorul, Wallace Shawn are o carieră impresionantă ca actor de teatru, televiziune și film. Recunoașterea internațională a venit o dată cu colaborarea cu Woody Allen și André Gregory. Totodată a devenit cunoscut pentru scenariile și piesele sale. Pentru The Fever a primit un premiu OBIE (Off- Broadway Theater Awards).

Lars Norén este considerat cel mai important dramaturg suedez după Strindberg. Piesele sale sunt extrem de apreciate și produse de numeroase teatre din Europa. Din 1993, a început să pună în scenă piese de Shakespeare, Eschil, Ibsen și Cehov dar și propriile texte. The Fever reprezintă prima sa semnătura ca regizor pe textul unui alt dramaturg contemporan.

Simona Măicănescu este o actriță de origine română. A lucrat în regia unor regizori cunoscuți, precum Silviu Purcărete, Lucian Pintilie, Tompa Gábor și Andrei Șerban. După ce a jucat într-o coproducție româno-franceză prezentată la Avignon, în 1994 a fost invitată să joace la Teatrul Odéon din Paris. A decis apoi să se mute în Franța și a continuat să joace atât în franceză cât și în engleză. The Fever este primul one-woman show al Simonei Măicănescu.

”Simona Măicănescu este o învingătoare și face un rol strălucitor în regia lui Norén. Stă drept pe scenă, având alături doar o sticlă cu apă, anxietatea și dezamăgirea ei. Vocea îi este implacabilă, captivantă. Monologul lui Wallace Shawn este uneori disperat, alteori trist, resemnat în final. Cum ne putem apăra viețile privilegiate?…” – Lena Kvist, ”Boras Tidning”, 27 august 2010.

simona maicanescu the fever

THE FEVER (FEBRA) de/by Wallace Shawn
Cu/With: Simona Măicănescu
Regie/Directed by: Lars Norén
Adaptare/Adaptation: Simona Măicănescu, Lars Norén
Costume/Costumes: Chatoon
Light design: Jean Poisson
Sunet/Sound design: Sophie Buisson
Colaborare artistică/Artistic collaboration: Nelly Bonnafous, Anne Seiller, Bob Meyer
Colaborare tehnică/Technical collaboration: Radu Barbu
Foto: François Berthon
Spectacol produs de/Co-produced by: Le Nouvel Olympia – CDN de Tours, Théâtre de l’Espace – Scène Nationale de Besançon / Apocryphe Tendance.
Cu sprijinul/With the support of: Athénée – Théâtre Lous Jouvet

Durata spectacolului: 1h 20min (fără pauză)
Bilete: 35 lei / 25 lei (Reducere elevi, studenți, pensionari)
Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete ARCUB, în rețeaua agențiilor Eurolines și TUI TRAVEL CENTER, BiletFan – stația de metrou Unirii 1, Librăria Mihai Eminescu, punctul de vânzare bilet.ro de la Palatul Copiilor, Teatrul Elisabeta și online pe www.arcub.ro/bilete-online, www.bilet.ro.

Arhiva Nuntiatum

Arhiva Theatrum

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.