Știri: Tabăra de pictură „Lumină și culoare în Poiana lui Iocan”, ediția II-a (29 iunie–3 iulie 2023, Siliștea-Gumești, jud. Teleorman)

125
Banner_ Tabara_Silistea_Gumesti (1)

Tabăra de pictură de la Siliștea-Gumești aduce artiști profesioniști în comunitatea locală

Asociația Culturală Marin Preda împreună cu reprezentanți ai comunității locale au răspuns cu entuziasm inițiativei artistului plastic George Costea de a organiza o tabără de pictură în perioada 29 iunie–3 iulie 2023, în pitoreasca localitate Siliștea-Gumești. Evenimentul va culmina cu un vernisaj special la Căminul cultural din localitate, prezentat de Marius Tița, în data de 3 iulie, începând cu ora 18.00.

Tabăra de pictură de la Siliștea-Gumești reprezintă un eveniment remarcabil în peisajul artistic contemporan și aduce în lumea Moromeților artiști profesioniști de marcă din întreaga țară. Au confirmat participarea 16 artiști: Dorin Apreutesei, Mihai Boroiu, Mihai-Marin Cârstea, Dan-Cristian Chiriac, George Costea, Freya, Adonis Ghițulescu, Cristian Iancu, Lucia Juncu, Paul Mecet, Răducu Mihai, George Păunescu, Mihai Șerbănescu, Tudor Șerbănescu, Daniela Șontică, Emilia Trandafir.

Această inițiativă își propune să promoveze arta și să ofere un mediu propice pentru creație și inspirație.

Participanții la tabără vor beneficia de oportunitatea de a explora diferite tehnici și stiluri de pictură, de a colabora și a se împărtăși din experiența lor artistică, într-un cadru relaxat și plin de frumusețe naturală. În timpul celor cinci zile ale taberei, artiștii se vor dedica complet procesului creativ, lucrând în aer liber și capturând esența și farmecul locului.

„Mă bucur foarte mult să revin acasă însoțit de prieteni artiști și aștept cu nerăbdare să le fiu ghid în aceste locuri pe care ei le cunosc din cărți și din filme. Le mulțumesc oamenilor din comunitatea locală pentru ospitalitate, autorităților, sponsorilor pentru susținere și partenerilor media pentru promovare. Moromeții sunt prezenți în arta contemporană.”George Costea, curatorul expoziției.

Momentul culminant al taberei de pictură va fi vernisajul care va avea loc în data de 3 iulie, la Căminul cultural din Siliștea-Gumești. Evenimentul va fi prezentat de Marius Tița, cunoscut pentru implicarea sa activă în promovarea culturii locale. Publicul va avea ocazia să admire operele create de artiști în timpul taberei, să descopere interpretările lor unice și să se bucure de conversații cu artiștii participanți.

Asociația Cultură Marin Preda și artistul plastic George Costea vă invită să vă alăturați acestui eveniment deosebit, să vă bucurați de frumusețea picturii și să vă împărtășiți pasiunea pentru artă cu artiștii de seamă

Despre Siliștea-Gumești

Siliștea-Gumești este o comună în județul Teleorman, Muntenia, România, formată numai din satul de reședință cu același nume. Comuna are o populație de peste 2600 locuitori, este în zona de câmpie și ocupația de bază este agricultura.

Este locul de naștere al scriitorului Marin Preda (1922–1980) iar multe dintre locuri sunt cunoscute din romanul Moromeții și din ecranizările acestuia.

Despre Asociația Culturală Marin Preda

Obiectivul Asociației este de a sprijini și de a promova arta și cultura în comunitatea locală și în întreaga regiune.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.