Știri: ”Taxi Blues” de Ana Maria Bamberger la Internationale Theater (14 mai 2017, Frankfurt pe Main)

983
taxi blues bodoki marius comedie, soartă, sofer, poveste
Marius Bodochi și Dan Tudor

Asociația pentru Literatură, Muzică și Artă ”Al. I. Cuza” din Heidelberg îi invită la teatru pe românii care locuiesc în această parte a Germaniei. Duminică, 14 mai 2017, ora 19.00 la Internationale Theater din Frankfurt pe Main (Hanauer Landstr. 5-7) se va juca piesa de teatru ”Taxi Blues” de Ana Maria Bamberger, regia: Dan Tudor. Scenografia: Doru Zanfir. În distribuție: Marius Bodochi şi Dan Tudor.

Cei doi actori dialoghează, cântă, dansează, provoacă  hohote de râs şi emoţii profunde, interpreţii celor două roluri fiind ei înşişi doi artişti diferiţi, dar compatibili cu ideea spectacolului. ”Taxi Blues” aduce pe scenă povestea unui fost mare actor român, Șerban Ion Vasilescu (Marius Bodochi), ajuns şofer de taxi în Germania. Apariţia neaşteptată a unui personaj în staţia de taxi, Nelu (Dan Tudor), face ca povestea să devină extrem de amuzantă. Modul în care cei doi interacţionează va face, desigur, deliciul publicului.

Spectacolul ”Taxi blues” a obţinut Premiul pentru cel mai bun spectacol (regia Dan Tudor) şi Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină, acordat ex-aequo actorilor Marius Bodochi şi Dan Tudor la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi (2012). Dan Tudor a primit Premiul ,,Goange Marinescu” pentru regie, iar Marius Bodochi a obţinut premiul pentru „Cel mai bun actor la Festivalul Internațional al Teatrului de Studio de la Pitești (2012), unde ”Taxi blues” a fost declarat și Cel mai bun spectacol.

„Din ciocnirea supernovei Dan Tudor cu supernova Marius Bodochi rezultă o explozie destul de greu egalabilă, în care emoția bine escamotată și firescul cinematografic se împletesc cu hazul nebun. La acest spectacol se râde cu lacrimi și cârcei. Un spectacol care dă dependență.” – Gabriela Hurezean, Muze şi Arme, 1 august 2013.

 Mai multe pe www.ztix.de/event.php/1372120/.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.