Știri: Teatrul de Nord din Satu Mare, la Festivalul Național de Teatru din București (19 octombrie 2019)

84
janna fnt

logo festivalul national de teatru 2019Cele două trupe ale Teatrului de Nord din Satu Mare sunt prezente, astăzi, sâmbătă, 19 octombrie 2019, la cel mai prestigios festival de teatru național.

În programul ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru organizat de UNITER, Trupa ”Mihai Raicu” participă cu tragicomedia Janna, spectacol programat de ora 18.00 la Teatrul Odeon – Sala Majestic, iar Trupa ”Harag György” cu spectacolul Nu regret nimic, de la ora 19.00, în Sala ”Radu Beligan” a Teatrului de Comedie.

Trupa ”Mihai Raicu” revine în programul FNT, după o pauză de câțiva ani, cu spectacolul Janna de Iaroslava Pulinovici, traducere de Raluca Rădulescu, în regia lui Dumitru Acriș. Distribuția: Adriana Vaida, Vlad Mureșan, Crina Andriucă, Radu Botar, Anca Similar, Dorina Nemeș, Cătălin Mareș, Sorin Oros, Ioana Cheregi, Andrei Stan, Ciprian Vultur, Lucia Maria Racșan, Roxana Fânață, Maya Katerina Pop și Yvette Princz. Piesa este o tragicomedie despre o femeie de succes din zilele noastre care e obișnuită să aibă sub control propria viață, dar și viața tuturor din jur.

Participarea la Festivalul Național de Teatru din București este un moment foarte important în istoria Trupei ”Harag György”, aceasta fiind prima invitație la cel mai important eveniment din viața teatrală națională, de după revoluție. Drama confruntării cu trecutul a lui Szekely Csaba, în regia lui Lendvai Zoltan, îi are în distribuție pe actorii Rappert-Vencz Gábor, Nagy Csongor Zsolt și Keresztes Ágnes.

Ambele trupe sosesc la FNT după participarea la alte festivaluri importante din țară, Trupa ”Mihai Raicu” onorând invitația festivalului Fest(in) pe Bulevard din București cu spectacolul Prințesa de cartier în regia lui Nikita Betehtin, programat în data de 18 octombrie 2019, iar Trupa ”Harag György” ajunge la București de la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale organizat la Gheorgheni.

www.teatruldenord.ro

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Vezi arhiva Festivalul Național de Teatru 2019  

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.