Știri: ”The Deep Sound of Maramureș” – concert live transmis de la Vișeu de Sus

905
the deep sound of maramures

The Deep Sound of Maramureș, un proiect care integrează, în structuri artistice contemporane, cercetări antropologice din aria acustică tradițională, va fi prezentat publicului larg, în cadrul unei transmisii online din Vișeu de Sus, cu recenzia speciala a prof. Ricardo de Ostos, arhitect experimentalist din Londra, într-un eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român. Organizat de Centrul Cultural Social din Vișeu și de Asociația AsCult – Asociația pentru Cultură și Civilizație din Baia Mare, proiectul propune o abordare hibridă interdisciplinară, fiind un mod insolit de prezentare a unor studii academice: selectate dintr-o infinită plajă a posibilelor zgomote naturale, sunetele capătă înțelesuri noi, găsindu-și un loc inedit în cea mai accesibilă zonă a ariei acustice, muzica. Prezentat în premieră la Haga, apreciat la Paris și, la finalul anului trecut, într-o transmisie duplex între Baia Mare și Sociology State University din New York, proiectul The Deep Sound of Maramureș este, în egală măsură, o provocare pentru lumea muzicală, adăugând legende și o reinterpretare inedită celui mai pur stil electro contemporan. Evenimentul este parte și continuare a proiectului ”The Deep Sound of Maramureș”, transmisiune directă a pieselor de pe albumul The Deep Sound of Maramureș by Peter Gate, cu participarea instrumentistului de excepție Ștefan Andreica.

maramures

Peter Gate, compozitor și muzician experimentalist prin proiectul lui muzical unic, dorește introducerea conceptului de cultură experimentală bazat pe creativitate și valoare. Sursa inspirațională pentru proiectului The Deep Sound of Maramureș constă în colectarea și revalorificarea sunetelor vechi din zona Maramureșului, proiectul fiind de asemenea un proiect de turism cultural.
Concertul va putea fi ascultat online de publicul larg sâmbătă, 28 ianuarie 2017, începând cu ora 18.00, pe patru platforme diferite: youtube.com, Live.ly (musical.ly), Facebook Live și Snapchat Live Stories.

Organizatori: Centrul Cultural Social Vișeu de Sus și AsCult – Asociația pentru Cultură și Civilizație.
Parteneri: Institutul Cultural Român, Agerpres, Modernism, Market Watch, IA La Blouse Roumaine, Radio Romania Cultural, Ziarul Metropolis, IA SIBIU La Blouse Roumaine, Domnite cu altițe, Webcultura, Arts United, Rezervația Munții Maramureșului, Hyperlitaratura, Graiul Maramureșului, Quick Mobile.

Evenimentul poate fi urmărit online:

https://www.facebook.com/thedeepsoundofmaramures/
https://www.facebook.com/ansamblul.maramuresul?fref=tshttps://www.youtube.com/user/tomoiagafilm

Teaser The Deep Sound of Maramures online LIVE broadcast VISEU DE SUS

AUDIO

Arhiva Nuntiatum

Arhiva Musices

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.