Știri: ”Vara plină de stele”, din nou la Praga

723
vara plina de stele praga

Expoziţie de jucării din materiale textile şi din lemn, jocuri de societate cu program însoţitor

rubrica corespondenta leviathan,ro logoLa cantina şcolară de lângă Podul Carol, în Piaţa Dražický 10/65 din Praga se desfăşoară din iulie până pe 18 august ediţia a XXII-a a expoziţiei tradiţionale ”Vara plină de stele”a artistelor plastice Olga Černohorská şi Ivana Tichá. Aici nu numai că puteţi admira jucării din materiale textile și din lemn, jocuri de societate pentru preşcolari, dar, expoziția fiind interactivă, copiii pot încerca jucăriile. Sunt expuse jucării şi jocuri adaptate pentru copiii cu handicap, nevăzători, cu dificultăţi de auz, cu autism. Proiectul se desfășoară sub egida Primarului sectorului Praga 1, ing. Oldřich Lomecký, care a deschis expoziţia pentru a şaptea oară.

Programul pentru seniori, în care apar cei mai buni actori cehi, laureaţi ai Premiului Thálie şi ai altor premii, este foarte apreciat. Şi anul acesta organizatorii au pregătit prentru vizitatori un program bogat, cu serate camerale rezervate în special unor tineri artişti de music-hall. Mulţi din ei îşi prezintă la expoziţie CD-ul de debut.

La expoziţie se prezintă şi artişti cu sindromul Asperger, de pildă pianistul Denis Szalbot, în vârstă de paisprezece ani, care deschide cu regularitate ”Vara plină de stele”. Expun și la această ediție Petra Bobalová, Lucie Vilímková, Markéta Rybaříková şi, pentru prima dată Veronika Jirásek. La realizarea expoziţiei participă agenţia artistică ”Anaháta” şi asociaţia ”Adventor”, care ajută familiile cu copii autişti şi pe autiştii adulţi să se integreze în viaţa normală.

Expoziţia „Vara plină de stele“ este deschisă în perioada vacanţei de vară până pe data de 18 august 2017, zilnic, inclusiv în weekenduri între orele 10 şi 21. Seratele artistice încep la ora 18.

Programul complet şi informaţii despre expoziţie puteţi găsi pe adresa www.anahata.cz sau pe www.facebook.com/letoplnehvezd. Rezervarea de locuri la concerte se face pe email info@anahata.cz sau telefonic, la nr. 724 305 737. Intrarea la expoziţia interactivă este gratuită.

În 20 iulie, am avut plăcerea să particip la serata ”Viaţa nu numai de music-hall” cu Petr Ryšavý, cântăreţ şi actor de music-hall, care ne-a prezentat piese din repertoriul său.

Vor urma:
3 august, ora 18.00: „Cum să te cunoşti pe tine însuţi”, cu Jarek Šimek, cântăreţ, compozitor şi textier, producător.

8 august, ora 19.00: ”Pe aceeaşi undă”: Markéta Procházková, cântăreaţă de music-hall şi actriţă, Petra Sladká, cântăreaţă şi Ester Godovská  (pian).

16 august, ora 18.00: ”De la operă la music-hall”: Monika Sommerová, soprană, interpreta rolului Christine din ”Fantoma de la Operă”; Kristýna Brachtlová (pian).

Lidia Našincová

Corespondență din Praga

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.