Știri: Vernisajul expoziției ”În ochiul Ciclopului. Jurnal de campanie din Cartierul Uranus” (15 septembrie 2019, București)

222
expo-bujor-nedelcovici-casa-poporului

Duminică, 15 septembrie 2019, ora 18.30, la Casa de Târgoveţ din București, Calea Şerban Vodă nr. 33, va avea loc vernisajul expoziţiei ”În ochiul Ciclopului. Jurnal de campanie din Cartierul Uranus. Crezi că Ciclopul poate fi ucis cu flash-ul unui aparat de fotografiat?”, fotografii de arhivă din colecţia Bujor Nedelcovici a Bibliotecii Academiei Române, Cabinetul de Stampe, Desene, Hărţi şi Fotografii.

Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu”, prin Centrul Expoziţional Documentar, în parteneriat cu Filiala Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, Biblioteca Academiei Române şi cu Institutul Naţional al Patrimoniului, în cadrul proiectului cultural Recrearea în realitate virtuală a Muzeului Simu şi rememorarea altor victime ale demolărilor realizate în Bucureşti în perioada comunistă, finanţat din Fondul Timbrul Arhitecturii, aduc în atenţia bucureştenilor imagini de arhivă, inedite, realizate pe ascuns, majoritatea de la fereastra locuinţei lui Bujor Nedelcovici din blocul Uniunii Scriitorilor, în timpul demolărilor pentru construcţia Palatului Republicii (ulterior numită Casa Poporului). Scopul acesteia este de a aminti traumele prin care a trecut oraşul şi locuitorii acestuia în cadrul sistematizării din perioada comunistă şi de a valorifica fondurile de arhivă în care s-au păstrat încercările de rezistenţă ale oamenilor de cultură din acele vremuri tulburi.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.