Știri: ”Zilele Evoluției” (10–12 februarie 2018, București)

527
charles darwin zilele evolutiei muzeul antipa

Aflat la a patra ediție, proiectul ”Zilele Evoluției”, organizat de ASUR (Asociația Secular-Umanistă din România) în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din București, Grupul Humanitas și Radio România Cultural, vă invită să participați în perioada 10–12 februarie 2018 la o serie de acțiuni menite să sărbătorească ziua marelui naturalist Charles Darwin.

Sâmbătă, 10 februarie și duminică, 11 februarie, de la ora 10.15, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani sunt așteptați la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” pentru o serie de ateliere interactive realizate în parteneriat cu Editura Humanitas Junior. Micuții vor avea prilejul să descopere, în paginile atlaselor Animalium” și ”Dinosaurium”, animale fascinante și misterioasa lume a dinozaurilor.

Seara de sâmbătă va fi rezervată curioșilor de toate vârstele și celor pasionați de științele vieții. Începând cu ora 17.00, la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” vom pătrunde în fascinanta lume a geneticii însoțiți de cercetătorii dr. Oana Paula Popa, dr. Elena Iulia Iorgu și dr. Ana Maria Krapal, care ne vor dezvălui secretele muncii lor.

Duminică seara, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, vom încerca să deslușim evoluția empatiei umane, utilizând rezultatele cercetărilor efectuate pe primate, de-a lungul a zeci de ani. Invitații serii vor fi etologii dr. Carmen Strungaru (profesor, Universitatea din București – invitat în librărie) și Frans de Waal (autorul cărții ”Bonobo si Ateul” – via skype).

Luni, 12 februarie, începând cu ora 13.20, ne auzim în cadrul emisiunii ”Știința în cuvinte potrivite”, transmisă la Radio România Cultural din Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Vom dezbate importanța științei în educație și rolul școlilor, muzeelor și al societății civile în popularizarea științei. Realizatorii emisiunii, Corina Negrea și Dan Manolache, îi vor avea ca invitați pe dr. Luis Ovidiu Popa, Directorul Muzeului Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa”, prof. dr. Mihai Popa, Universitatea din București precum și pe Anca Bontaș, profesor de biologie, vicepreședinte ASUR. Participarea la toate evenimentele din cadrul proiectului ”Zilele Evoluției” este gratuită și se face prin înscriere prealabilă pe email: info@antipa.ro.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.