Succese ale grupului „Nino Nino”

55
Nino Nino premiu concurs reportaje

logo zambetul uneste articoleÎn ultima perioadă grupul artistic „Nino Nino” a avut ocazia să demonstreze admirabil că are potenţial să fie printre primii.

De curând, grupul artistic „Nino Nino” a obținut locul trei la Concursul Naţional „Vreau să devin reporter!”, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Secția pentru copii. Ludotecă, în parteneriat cu Asociația Culturală Leviathan, la care grupul de reportaj „Nino Nino şi Brăila” a participat cu o ediţie de ştiri în care a prezentat cu umor unele aspecte sociale din Brăila. De altfel, grupul ,,Nino Nino şi Brăila” realizează în fiecare lună câte o ediţie de ştiri.logo bibl jud braila

Miercuri, 22 iunie 2022, grupul ,,Nino Nino” a fost invitat să deschidă, cu un scurt spectacol, evenimentul cultural-artistic „Călătoriile lui Erus prin România” în care scriitorul de literatură pentru copii, Alec Blenche din Constanţa şi-a prezentat numeroasele şi  apreciatele cărţi de poveşti.

Scriitorul și fiica sa, Emma Blenche, au susţinut acest spectacol cu un puternic mesaj educativ pentru copii, dar și pentru adulți.

Dacă Brăila ar trebui să-şi aleagă o zi specială de sărbătoare, cea mai potrivită ar fi ziua în care mulţi copii din Brăila, peste 700, au venit la acest spectacol admirabil dedicat lor, dar şi părinţilor care au aplaudat frenetic pe toată durata lui.

Grupul artistic „Nino Nino” a avut privilegiul să deschidă acest spectacol, evident cu emoţii şi cu  talent, iar acești copii minunați au căpătat încredere, au prins aripi și au ajuns să creadă că şi ei sunt importanţi în societatea brăileană. Noi, oamenii mari, trebuie să le oferim șansa ca aceşti copii să se dezvolte și să aibă succes.

Pentru prima oară în ultimii trei ani de activitate, cu muncă, cu răbdare, aşa cum spunea într-un cântec Alec Blenche, grupul „Nino Nino” a urcat pe o scenă adevărată în faţa unui public numeros  și aceasta a fost marea surpriză pentru toată lumea. Înaintea intrării în scenă, fetițele au fost extrem de emoționate, dar coordonatorul lor, Lică Barbu, sau cum îi spun fetițele, Şefulicuţă, a fost cel mai emoționat, fiindcă el este responsabil de pregătirea acestor minunați copii. Prestaţia lor artistică a fost la înălţime. Publicul a apreciat şi a aplaudat la fiecare moment artistic interpretat.

Sigur, acest succes înseamnă mai multă responsabilitate dar și mai multă muncă artistică, îmbogăţind repertoriul cu noi şi noi momente artistice.

Suntem bucuroși să vă anunțăm că grupului „Nino Nino” i s-au alăturat noi membri. Doi băieţi, Alexandru Boberly şi fratele lui mai mare, Bogdan Dimitru Boberly pe care îi aşteptăm cu drag la următoarele întâlniri ale grupului.

Proiectul „Zâmbetul uneşte” continuă!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Povestea lui „Nino Nino” de Lică Barbu, în revista culturală „Leviathan”, anul II, nr. 4 (5), octombrie–decembrie 2019, la rubrica „Lumea copilăriei”, pp. 142–149, click aici.

Interviul celor zece întrebări – Lică Barbu în dialog cu Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, în revista culturală „Leviathan”, anul IV, nr. 1 (10), ianuarie–martie 2021, la rubrica „Lumea copilăriei”, pp. 180–183, click aici

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.