Zâmbetul, copilăria şi cartea „Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii”

111
lansare carte lica barbu

logo zambetul uneste articoleAcestea au fost şi rămân pe mai departe, într-un unitar sentiment de bucurie pentru cultură şi artă, ingredientele conceperii unui rezultat de succes.

Într-o atmosferă familială, joi, 28 aprilie 2022, ora 16.30, la Biblioteca Județeană „Panait Israti” Brăila a avut loc lansarea cărţii Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, carte apărută la Editura Leviathan, care aparține Asociaţiei Culturale Leviathan.logo bibl jud braila

Ca să nu fie o manifestare simplă, monotonă, obişnuită, ca multe evenimente de acest gen, ne-am gândit să îmbogățim această întâlnire dintre autorul cărţii şi publicul brăilean şi cu alte momente cultural-artistice. Pentru că tot aveam la îndemână grupul artistic „Nino Nino”, din cadrul proiectului Zâmbetul uneşte” iniţiat de Asociaţia Culturală Leviathan în colaborare cu Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati”, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, am inclus în desfăşurătorul evenimentului un mic spectacol intitulat Nino Nino, pam-pam!, susţinut de copiii din acest grup, care, nerăbdători, au deschis primii ,,aventura” culturală de la această frumoasă întâlnire.

Pentru că la Concursul Naţional de Creaţie Literară „Şi eu ştiu să scriu!”, organizat recent de Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan au fost desemnați câştigătorii, a fost momentul potrivit ca la acestă întâlnire să oferim premiile elevilor din Brăila şi din judeţul Brăila. Cum nu se poate mai frumos!

Sala de festivităţi ,,Fănuş Neagu” a bibliotecii a fost plină până la refuz. Copii, părinţi, bunici, membrii cenaclului ,,Casa Speranţei”, prieteni, ziarişti au urmărit cu atenţie programul oferit de copiii de la ,,Nino Nino”, lansarea propiu-zisă şi festivitatea de premiere a elevilor brăileni.

Cei doi moderatori, Doinița Mihaela Stanciu, bibliotecar şi Lică Barbu, prozator, au întreţinut atmosfera interactivă cu toată lumea, dar mai ales cu copiii prezenţi, ceea ce a creat un cadru familial, cu zâmbete, aprecieri şi bună dispoziţie.

Invitata specială la lansarea cărţii, Armanda Filipine, scriitoare şi jurnalistă, a descris cartea  autorului Lică Barbu, subliniind originalitatea povestirii. Punctând fantasticul în care se desfăşoară această aventură, i-a invitat pe copii să citească această carte ca să descopere misterioasele întâmplări. Într-o înregistrare audio, Costin Tuchilă, redactor șef al publicațiilor „Leviathan”, i-a felicitat pe organizatori, pe copiii din grupul Nino Nino” și pe premianții concursului, a prezentat cartea lui Lică Barbu și a citit un fragment din cronica dedicată de Veronica Pavel Lerner volumului, care va apărea în nr. 2, aprilie–iunie 2022 al revistei „Leviathan”.

Cristina Anamaria Paraschiv, ilustratoarea cărţii, a precizat cu mândrie că, o vreme, nu era atrasă de activităţile cu copiii, dar de când a fost invitată să participe la activităţile grupului „Nino Nino” nu se mai poate dezlipi de aceşti copii minunaţi, iar faptul că a ilustrat această carte a fost o pură întâmplare, după ce Lică Barbu a observat cum desenează.

Nici nu ştim cum a trecut timpul acestei întâlniri, cât p-aci să se închidă biblioteca, tot acest „joc” cultural voia parcă să nu se mai termine.

Cuvântul „pizza” a încheiat urgent evenimentul şi după o joacă în parcul din curtea bibliotecii, copiii de la „Nino Nino” au savurat o delicioasă pizza. Meritau pentru succesul repurtat cu spectacolul lor excepţional.

Totul a fost fotografiat şi transmis live pe Facebook de Armanda Filipine, căreia îi mulţumim mult pentru implicarea la această lansare de carte şi, în speranţa că vor mai fi astfel de ocazii, o invităm să ne fie alături.

Filmul este ataşat în acest articol şi vă invităm să-l vizionaţi ca să păstraţi clipa bucuriei copiilor, clipa dorinţei lor de cunoaştere, clipa în care aceşti copii se simt importanţi. Cartea lansată la acest eveniment le-a oferit toate acestea.

Filmul evenimentului (1)

Filmul evenimentului (2)

Filmul evenimentului (3)

Film de Armanda Filipine

Vezi: Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Arhiva Proiect Zâmbetul unește

https://www.youtube.com/channel/UCmkAUJKMxL4VjfZyjcIPkhA

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.