30.000 de vizitatori în primul weekend la Classical Christmas Market  

114
Intrare Classical CHristmas Market (1)

Peste 30.000 de persoane au vizitat în weekend-ul inaugural (3–5 decembrie 2021) noul Târg de Crăciun Classical Christmas Market, deschis de Opera Națională București, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi.

Desfășurat pe întreaga Esplanadă a Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET este primul Târg de Crăciun în aer liber în care răsună doar muzica clasică a sărbătorilor. Spațiul își așteaptă vizitatorii zilnic, între orele 10.00 și 21.00, până pe 31 decembrie.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor reglementări oficiale privind organizarea evenimentelor cu public, programul Classical Christmas Market se va prelungi până la ora 22.30.

Publicul a primit cu entuziasm etalarea atmosferei speciale de sărbători, cu decoruri impresionante, care te întâmpină chiar de la intrare, cu îngeri uriași vestitori ai Crăciunului, cu un patinoar cu gheață de peste 600 de metri pătrați, brazi de 5 metri înălțime împodobiți cu lumini de sărbătoare, precum și proiecțiile spectaculoase de pe superba clădire a Operei Naționale București.

„Mulțumim tare mult pentru această oază de bucurie și muzică bună!” – C., 32 ani.

„Îmi place foarte mult aici, este foarte frumos. Acum patinez și îi aud pe copiii care cum cântă live pe scenă, Recomand locul acesta, eu sigur o să mai vin cu părinții mei.” –  S., 11 ani.

„Este super, e ca în Wonderland, doar că încă nu ninge. E o atmosferă foarte plăcută. Sunt și colinde și trenuleț, patinoar și spiriduși, de toate. E câte ceva de făcut pentru toată lumea – și pentru copii, și pentru adulți. Cine a avut ideea, chiar a avut o idee foarte bună.” – familia M.

„E foarte frumos aici și  mă bucur pentru noi, bucureștenii, că avem acest târg. Este o atmosferă foarte plăcută, care mă duce imediat cu gândul la sărbători.” – Sorin, 28 de ani.

Sosiți în număr foarte mare, în special în orele serii, vizitatorii târgului au intrat în funcție de numărul de persoane aprobat în cadrul evenimentului (1.000 de persoane) și s-au bucurat de atracțiile propuse de organizatori, pe fundalul sonor al colindelor interpretate de Corului Madrigal și muzicii artișitilor Operei Comice pentru Copii – partenerul evenimentului.

Desfășurat pe nu mai puțin de 12.000 metri pătrați, Classical Christmas Market este primul Târg de Crăciun găzduit de Opera Națională București în întreaga sa istorie centenară.

Printre activitățile propuse publicului enumerăm spectacolele și concertele de colinde ale copiilor din corurile Cantus Mundi din toată țara și al Corului de copii al Operei Naționale București, pe scena special amenajată, Ateliere Spiridușilor în care cei mici învață să creeze propriile decorațiuni de sărbători, sesiuni de fotografiat la Photo Point, plimbări cu Express-ul OCC și Trăsura Magică, zboruri VR cu sania sau cumpărături la Magazinul OCC și la căsuțele cu produse și bunătăți de sărbători.

În plus, în urma feedback-ului primit supă zilele de weekend de la bucureșteni, organizatorii au dublat numarul comercianților de produse alimentare și băuturi.

Intrarea la Classical Christmas Market este gratuită, pe baza certificatului verde.

Organizatori: Opera Națională București, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin

Parteneri:Opera Comică pentru CopiiRegia Națională a Pădurilor ROMSILVA

Eveniment recomandat de Europa FM

Parteneri mediaAGERPRESRomânia TVZile și NopțiZiarul MetropolisObservator CulturalRadio România CulturalRadio România MuzicalRadio France InternationalRadio SevenRadio Itsy BitsyForbesLeviathanSpot MediaMarea DragosteOrdinea ZileiNews BucureștiReușita TVBucurești Business9amKudikaGarboBallet MagazineNotorious StoriesTimpula7tvMedia TrustBookhubRevista Psychologies

Opera Națională București, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, este cea mai importantă scenă dedicată spectacolului muzical şi coregrafic din România. Instituţionalizată în 1921, marcând în 2021 o sută de ani de la înfiinţare, Opera Naţională Bucureşti a fost constituită pe fondul existenţei pe teritoriul României, încă din 1885 a Companiei Opera Română înfiinţată de George Stephănescu, ce își desfășura spectacolele pe scena Teatrului Național. Primul spectacol oficial a avut loc pe 8 decembrie 1921 cu spectacolul Lohengrin de Richard Wagner, prilej cu care marele compozitor George Enescu s-a aflat la pupitrul dirijoral, dorind astfel să sublinieze sprijinul și implicarea sa efectivă în realizarea acelui moment istoric în cultura neamului românesc.  În acest an, tot pe 8 decembrie, este programat spectacolul centenar, cu acelaşi titlu, în regia lui Silviu Purcărete cu o distribuție de renume internațional.

Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. După 58 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul „Madrigal” derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.680 de coruri și peste 60.000 de copii din țară și diaspora.

Comunicat al Operei Naționale București

Arhiva Opera Națională București 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.