Pamflet: Adrian Năstase – Noul consul onorific al Indiei în Regatul Spaniei

1196
Adrian Nastase - Romani diaspora Indieni
Adrian Năstase și Victor Ponta în noua postură de diplomați indieni

Cunoscutul blogger și  militant pentru drepturile deținuților Adrian Năstase  a fost numit consul onorific al Indiei în Regatul Spaniei, o acțiune care „vizează consolidarea bunelor relații indo-spanioile, la nivel local, în domeniile tehnic și economic„, se arată într-un comunicat dat publicității astăzi de administrația prezidențială de la New Dehli.

Dincolo de aspectele de ordin diplomatic, „misiunea primordială a noului demnitar va fi aceea de a menține un contact permanent cu numeroasa comunitate de români-indieni din Spania și de a asigura membrilor acesteia tot suportul logistic și administrativ pentru dobândirea cetățeniei indiene„, a precizat Raj Kapoor, șeful departamentului de presă de la Rashtrapati Bhavan, într-un interviu acordat Radio Diaspora.

Firește că sunt fericit„, a subliniat la rândul său Adrian Năstase, interpelat de redacția televiziunii online Diaspora Indiană din Alcala de Henares. „Miercuri dimineața, după ceremonia de investitură în noua demnitate publică, voi depune jurământul ca cetățean indian. Și asta nu e o metaforă comună, cunoscută celor care au absolvit liceul. Nu. Cetățeanul Năstase va deveni indian cu acte în regulă și se va bucura oficial de confortul palatului său din Bangalore, departe de ochii sticloși ai justiției băsiste. Awārā hoon!” a declarat, vizibil fericit, bloggerul.

La rândul său, cunoscutul orientalist, filozof, istoric și romancier Victor Ponta, a salutat decizia autorităților indiene, afirmându-și dorința de depune el însuși o cerere de naturalizare, imediat ce acest lucru va fi posibil. „Mă bucur sincer pentru Adrian. Am să fac și eu acest pas, pentru că și eu, aud, simt, percep în mine un indian care-și cere dreptul la identitate. Vreau ca atunci când mă uit la O floare și doi grădinari, Lanțul fericirii, Mica mireasă sau Vandana, să pot plânge în hohote, fară ca nimeni să mă întrebe de ce. Și când spun nimeni, mă refer atât la Daciana Sârbu cât și la Sebi Ghiță, asta ca să nu mai existe nici un fel de discuție”, a adăugat Ponta.

N.B. Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.