„Cartea de sub braț” de Gina Zaharia, în curs de apariție la Editura Leviathan

232
gina zaharia coperta cartea de sub brat editura leviathan 2021

logo carte rubrica leviathan.roÎn curând, la Editura Leviathan va apărea volumul de proză scurtă Cartea de sub braț de Gina Zaharia. Prefață de Costin Tuchilă; postfață de Pușa Roth; referințe critice despre poezia și proza Ginei Zaharia. Coperta: Rudy Roth. 232 pag. ISBN 978-606-95136-4-4.

„Scurte narațiuni cu subiecte diverse, imagini privilegiate extrase din propria biografie interioară, devenite motive de reflecție și de imaginație epică, portrete alături de povestiri polițiste, în cea mai bună tradiție a speciei. Pot sta acestea între copertele aceleiași cărți?, m-am întrebat primind manuscrisul Ginei Zaharia, poetă și prozatoare consacrată în literatura de azi. Răspunsul este categoric afirmativ, fără să mă fac suspectat de îngăduință. Diferite ca formulă și conținut, cele două capitole ale Cărții de sub braț vădesc însă unitate stilistică în modul de a conduce discursul narativ și, mai ales, știința de a extrage esențialul pentru a personaliza un cadru sau o lume, un personaj, un – de ce nu? – obiect care poate fi, el însuși, deținător de secrete apte să lanseze un spațiu imaginar.” – Costin Tuchilă, Copilăria din ochiul închis, prefață.

„Proza Ginei Zaharia pare desprinsă din aceeași lumină, de acolo de unde izvorăște și poezia ei, fiindcă vorbim de o scriitoare pe deplin stăpână pe metaforele care îi potențează scrisul. Gina Zaharia scrie altfel, ea scrie cu inima, cu ochii, cu toate sentimentele strânse în căușul palmei și așezate pe hârtie, ca și cum acolo le-ar fi fost locul de la începuturi. Volumul Cartea de sub braț este o culegere de proze scurte, care se deschide cu imaginea «copilului magician», asta ca să înțelegem că lumea ei are o magie specială, una cu reverberații profunde în sufletul cititorului. Gina Zaharia este, sau poate fi, personajul din aproape toate prozele, pentru că fiecare poveste (iată ce gând frumos mă străbate, după ce am citit și recitit cartea!) își repovestește autorul. ” – Pușa Roth, Un spectacol liric, transfigurat prin puterea metaforei, postfață.

Gina Zaharia, membră a Uniunii Scritorilor din România, a mai publicat volumele: Clipa de adevăr, roman de dragoste, 1998; Asasinul a fost prins în zori, roman poliţist, 2000; Crima de la ora zero, roman poliţist, 2009; Lanțuri, poezii, 2011; Reverie albastră, poezii, 2013; Ecou de rubin, poezii, 2013; Lacrima cu multe c(k)arate, poezii, 2014; Promisiunea de joi, roman polițist, 2016; Talazuri, poezii, 2016; Nomade, poezii, 2016; La est de tine, poezii, 2016; Perseide, poezii, 2017; Jocul talismanelor, poezii, 2019; Maci de toamnă, poezii, 2019; Zarul orbului, poezii, 2020. logo editura leviathan

La Editura Leviathan au mai apărut:

Radu Comșa, De ce și-a lăsat Petre P. barbă și alte povestiri, prefață de Costin Tuchilă, 130 p., ISBN 978-606-95136-0-6. Preț: 12 lei; 6 euro. Detalii, click aici.

Cornelia Bartels, Decupaje, proză scurtă, prefață de Costin Tuchilă; postfață de Pușa Roth, 176 p., ISBN 978-606-95136-1-3. Preț: 15 lei; 8 euro. Detalii, click aici.

„Nino Nino” și poveștile copilăriei, texte și desene ale copiilor din Grupul artistic „Nino Nino”, Brăila, din cadrul proiectului „Zâmbetul unește” al Asociației Culturale Leviathan, realizat împreună cu Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă. Grupul este coordonat de prozatorul Lică Barbu. Prefață și prezentări de Lică Barbu. Cuvânt introductiv de Mihaela Doinița Stanciu. Postfață de Pușa Roth, 112 p., ISBN 978-606-95136-2-0. Preț: 15 lei; 8 euro. Detalii, click aici.

Pompilius Micu, Un visător rătăcit în viitor, proză scurtă, 128 p., ISBN 978-606-95136-3-7. Preț: 15 lei, 8 euro. Detalii, click aici.

Cărțile Editurii Leviathan pot fi comandate la una dintre adresele:

leviathan.romania@yahoo.comcostintuchila@gmail.com

pusa.roth@yahoo.com, cu mențiunea pentru Editura Leviathan.

Portalul Editurii Leviathan, click aici.

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.