Ce înseamnă bogăţia, „Nino Nino”? – partea a doua

65
Nino Nino Braila 5 nov 2022

logo zambetul uneste articoleAceastă întrebare, pentru care nu s-au primit răspunsuri originale şi interesante la prima dezbatere pe această temă, a continuat la întâlnirea de sâmbătă, 5 noiembrie 2022, unde copiii de la Grupul „Nino Nino” au fost întrebaţi din nou ce înseamnă bogăţia?

Discuţia purtată pe această temă a fost liberă şi relaxantă. Provocarea nu era nouă pentru copii, ştiau multe despre bogăţie, dar nu ştiau îndeajuns care sunt bogăţiile adevărate ale societăţii umane. Prin cunoaşterea lor despre lume, copiii şi-au deschis imaginaţia venind cu argumente despre bogăţiile spirituale şi sufleteşti care ne poziţionează pe noi, ca oameni, pe o treaptă superioară a unei civilizaţii ideale.logo bibl jud braila

Fiecare cuvânt din discuţie i-a purtat pe copii spre adevăruri umane fără care am fi nişte oameni fără gândire şi fără suflet. Am fi nişte roboţi manipulaţi de forţe lacome acaparatoare de bogăţii materiale.

Iubirea, Prietenia, Familia, Cartea, Natura sunt bogăţii gratuite prin care trăim toată viaţa şi de ce nu, chiar două vieţi. Iat toate acestea trebuie înţelese, nu judecate.

Comunicarea şi cunoaşterea sunt forme educaţionale puse în discuţie de educatori, în mod special copiilor, prin care cei mici transmit generaţiilor viitoare ştafeta schimbărilor în bine.

În şcoala de azi, elevii sunt supuşi unor programe obositoare, fără logică şi lipsite de temei şi atunci, unii dintre noi trebuie să intervenim ca să îndreptăm starea de fapt a educaţiei de azi.

Vă invităm să vizionaţi videoclipul realizat pe această temă.

Copiilor din Grupul „Nino Nino” le-au fost distribuit scenariul pentru următoarea ediţie de ştiri „Nino Nino şi Brăila”, care se va petrece în curând în cartierul Chercea şi în Piaţa Concordiei, şi textele cu colindele pe care le vom pregăti pentru sărbătorile de iarnă.

Aşa cum am mai spus, una din temele importante ale ediţiei este prezentarea pe larg a istoriei filantropului brăilean Nedelcu P. Chercea, un om care a dăruit Brăilei, în urmă cu o sută de ani, numeroase clădiri în folosul societăţii. Pentru ca reportajul să fie mai elocvent, micii reporteri vor relata direct din faţa locurile unde Nedelcu Chercea a lăsat fabuloasele donaţii.

„Totul pentru Patrie, nimic pentru noi!” – este sloganul după care s-a călăuzit minunatul om Nedelcu Chercea.

Suntem pregătiţi să sărbătorim Ziua Naţională a României printr-un mic omagiu adus eroilor neamului înregistrând o filmare la Monumentul „Vouă Eroilor” ridicat de acelaşi Nedelcu Chercea, monument care este uitat de edilii Brăilei, aflat acum într-o stare deplorabilă.

Copiii de la „Nino Nino” au fost şi anul trecut la acest monument cu aceeaşi ocazie şi și-au manifestat cu voioşia lor dragostea de patrie şi neam.

Iulia Cojocaru, 11 ani, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila
Iulia Cojocaru, 11 ani, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Brăila

Noutăţi la „Nino Nino”. S-a înscris în grup Iulia Cojocaru, 11 ani, elevă la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, o fetiţă isteaţă care după câteva minute de activitate cu grupul s-a îndrăgostit de „Nino Nino”. Bine ai venit în lumea copilăriei, Iulia dragă! Sperăm să-ţi placă oaza noastră de educaţie şi bucurii.

Proiectul „Zâmbetul uneşte” continuă!

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului

Volumul „Nino Nino” și poveștile copilăriei, Editura Leviathan, 2021, click aici.

Aventurile lui Licuţă dincolo de Capătul Lumii de Lică Barbu, Editura Leviathan, click aici.

zambetul uneste

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.