Concursul Național „Vreau să devin reporter!”

352
concursul vreau sa devin reporter braila

Dragi copii şi dragi părinţi!

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila, Secţia de Împrumut pentru copii. Ludotecă, în colaborare cu Asociaţia Culturală Leviathan vă invită la o nouă provocare:

CONCURSUL NAŢIONAL „VREAU SĂ DEVIN REPORTER!”

În perioada actuală, în societatea în care trăim, jurnaliştii sunt mesageri importanţi ai faptelor de zi cu zi, adevăraţi paznici ai adevărului care ne asigură toate informaţiile de care avem nevoie.

În intenţia de a sugera copiilor o viitoare profesie, cu mari implicaţii în societate, am iniţiat acest concurs ca un promotor al educaţiei generaţiei tinere de azi prin care să le oferim oportunităţi nebănuite.

Există pe lume milioane de motive prin care puteţi realiza un reportaj filmând obiective importante din oraşul vostru, filmând ceva ciudat şi misterios, filmând un peisaj mirific, filmând o joacă între voi, filmând ce vreţi voi cu condiţia ca filmuleţul să conţină comentariul vostru sau un interviu luat unui prieten, mămicilor voastre, educatorului de la şcoala unde învăţaţi, unui vecin, de ce nu?, sau unui om important din urbea voastră, cât şi multe mijloace pentru a-l realiza, cum ar fi: aparatul de filmat, telefonul, microfonul, carneţelul de reporter şi creionul pentru însemnări. Imaginaţia vă aparţine!

Regulament:

Concursul este adresat copiilor şi numai copiilor.

Înscrierile încep pe data de 26 aprilie 2021 până la data de 28 mai 2021,

Reportajele sau interviurile pot fi trimise la concurs pe filmuleţe sau înregistrate audio, ambele nu mai mult de 5 minute, sau scris, nu mai mult de 2 pagini A4, Times New Roman, corp 12,  la adresa:

sectiacopiibjbraila@gmail.com

Având în vedere că filmuleţele şi înregistrările audio sunt fişiere de dimensiuni mari vă recomandăm să le trimiteţi prin aplicaţii de trimitere fişiere mari.

Nu uitaţi să menţionaţi pe film, pe înregistrarea audio şi pe materialul scris numele şi prenumele, vârsta, şcoala, localitatea şi un număr de telefon.

Se vor acorda premii pentru două secţiuni: 8–10 şi 11–14 ani, în cadrul cărora se vor atribui premii, separat pentru reportaje sau interviuri filmate, înregistrate audio sau scrise. De asemenea, se vor oferi şi premii speciale, iar cele mai reuşite lucrări vor fi făcute publice.

Juriul este format din jurnalişti recunoscuţi şi apreciaţi în domeniul media: Gina Bahor, Liliana Nistor, Tudorița Tarniță şi Teodora Soare.

Relații și detalii pe adresa de email : lica_barbu55@yahoo.ro

Coordonatori: Doiniţa Mihaela Stanciu – bibliotecar, Lică Barbu – membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.

Succes! 

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.