De ce ”Nino Nino”? De ce nu?

127
Lică Barbu și Grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila, 25 iulie 2019
Lică Barbu și Grupul artistic ”Nino Nino”, Biblioteca Județeană ”Panait Istrati”, Brăila, 25 iulie 2019

logo zambetul uneste articole”Ce vă place şi ce nu vă place la «Nino Nino»?” a fost prima întrebare pe care Lică Barbu le-a adresat-o copiilor, membri ai grupului artistic ”Nino Nino”, în cadrul obişnuitei întâlniri a grupului, de joi, 25 iulie 2019, la Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” Brăila, Secţia de împrumut pentru copii. Ludotecă.

Luaţi prin surprindere, copiii nu aveau cum să se pregătească pentru răspunsuri şi nici atât să discute între ei pentru a se pune de acord în păreri. Spre bucuria lui Lică Barbu, toate răspunsurile au avut un numitor comun: E altceva. Aceasta este impresia copiilor după cel puţin zece întâlniri în sensul că, unii din ei, merg şi la alte cursuri conduse de profesionişti cum ar fi la pian, la teatru, la pictură, dar nu e ca la ”Nino Nino”.

E ca într-un orăşel al copiilor cu de toate, cu mai multă libertate de exprimare, fiecare stă cum vrea şi unde vrea, cu multe noutăţi, cu aprecierea copiilor talentaţi la desen şi creaţii literare, cu poveşti foarte educative, cu teste luate în joacă şi inventate pe loc, chiar dacă larma copilărească, fie ea şi controlată, e la ea acasă.

După ce Lică Barbu a filmat copiii cu răspunsurile lor, primind şi câteva coarne puse prin spate, a cerut copiilor mai multă implicare la repetiţii, mai multă disciplină şi a distribuit scenariul modificat, în bine, normal, al momentului artistic ”Măi, Oameni mari!”.

Pe loc s-au redistribuit roluri şi s-a lucrat intens la intrarea în scenă. Licurici, care avea rolul de a intra în scenă ca o fetiţă gata să ne dea gata cu recitarea ei, ne-a făcut să râdem cu mersul ei ţopăit şi cu bâlbâiala din text. Din păcate, nu prea îi reuşea joaca cu acest rol şi a fost înlocuită cu Emma Buţia care, pe bune!, a fost excepţională.

Licurici, adică Roxana-Maria Codreanu, nu s-a supărat. Oricum, ea are locul ei special în scenariu, când se atinge momentul culminant al emoţiilor.

Luat cu activitatea, Lică Barbu a uitat să le prezinte copiilor surprizele. Vaaai! Se poate?

Ba uite că încă se mai poate şi în ultimele secunde copiii au primit ecusoane cu siglele Asociaţia Culturală Leviathan, ”Zâmbetul uneşte”, Grupul artistic ”Nino Nino”, ecusoane create prin dăruirea lui Costin Tuchilă, președinte executiv al Asociaţiei Culturale Leviathan, drept pentru care ”Nino Nino” în frunte cu Lică Barbu îi mulţumeşte şi vor răsplăti darul cu rezultate artistice de succes. Plus câteva pupice.

Întâlnirea s-a încheiat cu o cutie de bombonele de ciocolată. Păi, cum altfel?logo bibl jud braila

Vacanţa îşi ia dreptul şi a doua zi, pe 26 iulie 2019,  activitatea grupului ”Nino Nino” s-a subţiat la câţiva copii şi după ce s-a trecut atent prin scenarii cu un pic de mişcare scenică, Lică Barbu le-a propus jocuri de exprimare cu exerciţii de dicţie. Ţine-te râs. Cine spunea corect şi mai repede ”O coropişniţă şi-un coropişnițoi se coropişniţeau la noi în gunoi. Nu coropişniţa coropişniţea pe coropişniţoi, ci coropişniţoiul coropişniţea pe coropişniţă” era campion. Greu! Niciunul nu a reuşit, în schimb, Briana-Maria Băjenaru, ne-a dat pe spate cu multe exerciţii de dicţie. De unde le ştia, nu ştim. Dar la exerciţiul propus de Lică Barbu, Zece cocostârci cocostârcizați cocostârcăresc în cocostârcăria cocostârcărită” n-a făcut faţă şi ne-am prăpădit de râs.

Atmosfera s-a calmat şi pentru tot efortul depus, Lică Barbu a deschis o cutie cu praline din ciocolată şi cireşe. Restul a fost festin.

Un pescăruş a trecut în zbor şi a furat un zâmbet. Praline nu mai erau. 

Vezi arhiva Proiect Zâmbetul unește

Pagina Zâmbetul unește

Pagina de facebook a proiectului.

Vezi și: arhiva rubricii Lumea lui Licuță de Lică Barbu

Arhiva rubricii Proză scurtă

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.