Din calendarul evenimentelor anului 2024

93
placido domingo (1)

Între 15 și 18 februarie 2024, Ansamblul „Cirque du Soleil”din Montréal, Canada, revine pentru o serie de spectacole la București cu noua sa producție OVO, o producție plină de energie și acrobație. OVO este o experiență captivantă, o intruziune plină de culoare într-o nouă zi din viața insectelor într-o colonie plină de energie și în continuă mișcare. Prin acrobații spectaculoase care scot în evidență personalitățile și abilitățile unice ale speciilor de insecte selectate, OVO explorează frumusețea biodiversității în toate contrastele și vitalitatea sa. Odată cu relansarea sa din 2022, trei actori și personaje noi au fost incluse în vesela colonie OVO pentru a încânta publicul de toate vârstele.

OVO va fi prezentat în București la ROMEXPO – Pavilionul A.

Program:

Joi, 15 februarie 2024, ora 19.30

Vineri, 16 februarie 2024, ora 19.30

Sâmbătă, 17 februarie 2024, ora 15.30 și 19.30

Duminică, 18 februarie 2024, ora 17.00

Cu fiecare spectacol, „Cirque du Soleil” aduce în fața publicului o poveste captivantă și acrobații uluitoare, transformând fiecare eveniment într-o experiență de neuitat.

La data de 23 februarie 2024 , celebrul tenor spaniol Plácido Domingo va susține un concert extraordinar în Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Artistul va urca pe scenă alături de soprana Adela Zaharia și de Valahia Symphony Orchestra, avându-l la pupitru pe dirijorul spaniol Jordi Bernacer. Cântăreț și dirijor, tenor și bariton, Plácido Domingo e unul dintre cei mai apreciați artiști de operă. Repertoriul său include peste 150 de roluri, performanță pe care nu a mai atins-o nimeni, și este considerat de critici „Om al Renașterii”, pentru o carieră strălucitoare și pentru remarcabile contribuții umanitare, răsplătite cu premii de prestigiu și o prețuire globală. Alături de legendarul tenor, în evenimentul de la Cluj vor evolua apreciata soprană Adela Zaharia, care face furori la Deutsche Oper Berlin, după ce s-a impus pe scena lirică mondială prin premii câștigate la Operalia și la Haricleea Darclée International Competition, precum și Valahia Symphony Orhestra, condusă de faimosul dirijor Jordi Bernacer, dirijor asociat al lui Zubin Mehta, al lui Georges Prêtre și, mai cu seamă, al maestrului Lorin Maazel, care l-a desemnat, în 2007, dirijor asociat al Festivalului Castleton. Pe 26 februarie Plácido Domingo va susține un concert extraordinar și pe scena Sălii Palatului din Capitală.

https://www.infomusic.ro/agenda/placido-domingo-concert-sala-palatului-2024/

Duminică, 21 aprilie 2024, ora 19.00, cunoscuta cântăreață belgiană Lara Fabian va susține un spectacol la Sala Palatului din Capitală, iar marți, 23 aprilie 2024, la BT Arena din Cluj-Napoca. Evenimentele fac parte din turneul „Je t’aime”. În program se vor găsi atât piese noi, cât și hit-uri îndrăgite ca Je t’aime și Je suis malade. Lara Fabian sau Lara Crokaert, pe numele său real, s-a născut în Etterbeek (Bruxelles, Belgia) și a început să compună muzică în 1978, după ce a primit de la părinți un pian. În 1986 a înregistrat primul său single, L’Aziza est en pleurs, atunci având deja în palmares premiul întâi la concursul Le Tremplin de Bruxelles. Doi ani mai târziu a devenit cunoscută la nivel internațional cu piesa Croire cu care a reprezentat Luxemburg la Eurovision.

După apariția albumului Hackney Diamonds, grupul Rolling Stones pornește în turneu prin Statele Unite, pe 28 aprilie 2024, unde sunt prevăzute 16 concerte.Turneul va porni din Houston și se va încheia la Santa Clară pe 17 iulie 2024. După cum se observă, faimoșii rockeri nu au de gând să se retragă.

La data de 8 mai 2024, înainte de începerea Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris, va fi posibil de urmărit predarea flăcării olimpice, purtată de 10.000 de persoane. Se va pleca din portul Marsilia și se va ajunge la Paris, eveniment prevăzut pentru ziua de 26 iulie 2024.

9 mai 2024 este data la care cântăreața americană, artista cea mai ascultată din lume, Taylor Swift, va face un turneu până la 3 iunie, prin Franța. În 2023, ea a fost considerată de revista ”Forbes” ca fiind cea de-a cincea femeie cea mai puternică din lume,după Kamala Haris (vicepreședinta Statelor Unite) și Giorgia Meloni (prim-ministrul Italiei).

21 mai 2024. Cunoscuta trupă ”Lord of the Dance” va susține un spectacol la Sala Palatului din Capitală. Evenimentul promite să fie o incursiune fascinantă în lumea costumelor sofisticate și a coregrafiilor unice. Organizatorii anunță un show special ce va captiva publicul prin eleganța costumelor și originalitatea coregrafiilor.

Cântărețul italian Umberto Tozzi va concerta pentru prima data la Sala Palatului din Capitală. Artistul italian Umberto Tozzi va susține un concert în premieră în România, pe 29 mai 2024, la Sala Palatului. Acest eveniment face parte din turneul „Gloria Forever Il Tour” și reprezintă o reprogramare a concertului inițial planificat pentru 6 octombrie 2023. O ocazie specială pentru fanii din România să se bucure de prestația unică a lui Umberto Tozzi într-un spectacol memorabil.

Luna iunie 2024 se anunță a fi una dedicată muzicii rock. Începând în forță pe 3 iunie 2024, cu un concert susținut de Bruce Dickinson, carismaticul vocalist al trupei Iron Maiden. Locul desfășurării va fi Arenele Romane, iar evenimentul face parte din turneul ”The Mandrake Project”, marcând revenirea lui Dickinson în cariera solo după aproape două decenii, alături de lansarea unui nou album. Un moment așteptat cu nerăbdare de către fanii rock-ului.

Două dintre cele mai așteptate evenimente ale anului 2024 sunt cele două concerte ale trupei  ”Coldplay” programate să aibă loc pe 12 și 13 iunie 2024, pe Arena Națională din București. Aceste spectacole reprezintă debutul trupei ”Coldplay” în România și fac parte din turneul ”Music Of The Spheres World Tour”. O ocazie unică pentru fanii români să se bucure de prestația live a uneia dintre cele mai populare trupe din lume. ”Coldplay” este o formație de rock alternativ și piano-rock din Londra, Regatul Unit, printre cele mai cunoscute formații din lume. Formația este compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman și Will Champion.

Ziua de 24 iunie marchează Ziua internațională a Iei românești, dar și Sânzienele și Drăgaica.

Ziua internațională a Iei este o inițiativă care a luat naștere pe Facebook în 2013, inițiată de către comunitatea online ”La Blouse Roumaine”. Acest eveniment este în prezent celebrat în numai puțin de 48 de țări, în peste 100 de orașe de românii de pretutindeni. Bluza din pânză a impresionat o lume întreagă prin broderiile sale și pentru a readuce aminte acest lucru, oameni din întreaga lume îmbracă ia în această zi de sărbătoare.Modelele broderiilor Iei româneşti, sunt diferite în funcție de zonă. Și culorile iilor reprezintă un element aparte în costumul popular tradițional. Semnificațiile de pe ie depinde de regiunea din care provine.

În 2022, președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care recunoaște Ziua Iei, sărbătorită pe 24 iunie în fiecare an. Potrivit acestei legi, de Ziua Iei se pot organiza diferite manifestații culturale, artistice și sociale.

8 decembrie 2024. După amânarea cu opt luni, Catedrala Notre-Dame din Paris își va redeschide porțile, după o minuțioasă și costisitoare restaurare, în urma incendiului din urmă cu cinci ani.

Grupaj realizat de Madeleine Karacașian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.