Știri: Concursul de dramaturgie Focus Drama, ediția a III-a

52
cover_concursdedramaturgie2024 (1)

Teatrul de Nord – Trupa „Mihai Raicu” și Asociația Focus Drama anunță lansarea concursului de dramaturgie cu tema Spațiul dintre noi. Textul câștigător va fi montat la Teatrul de Nord Satu Mare, în stagiunea 2024–2025, iar alte două finaliste vor beneficia de spectacole lectură în cadrul evenimentului Focus Drama, ediția a III-a. Concursul se adresează tuturor autorilor de limbă română, indiferent de vârstă și experiență profesională. Proiectul a primit cofinanțare de 150 000 de lei de la Administrația Fondului Cultural Național.

Spațiul dintre noi adăpostește dualitatea enigmatică a conexiunii și distanței; un loc, un timp sau un mod în care diviziunile emoționale și fizice coexistă. Spațiul dintre noi încape în amalgamul complex al relațiilor umane, adesea ilustrând echilibrul delicat dintre intimitate și separare. Acest abis, fie el metaforic sau tangibil, se manifestă în diverse forme, de la distanța literală dintre indivizi până la golurile emoționale nevăzute care pot apărea chiar și în cele mai strânse legături.

Scopul proiectului este acela de a încuraja crearea de texte noi și de a stabili un focus exclusiv pe dramaturgia română contemporană. Spectacolul după piesa declarată câștigătoare va avea premiera la Teatrul de Nord în noiembrie 2024 când proiectul se va încheia cu mai multe evenimente dedicate dramaturgiei contemporane, spectacole invitate și dialoguri cu publicul.

Partenerii proiectului: Biblioteca Județeană Satu Mare, Asociația LiterNet, Fundația Culturală „Camil Petrescu”.

Regulamentul concursului:

– textele vor fi trimise pe e-mail, la adresa focusdrama.ro@gmail.com până cel târziu în data de 31 mai 2024;

– în cadrul selecției se va ține cont de originalitatea propunerii, calitatea scrisului, relevanța abordării pentru tema concursului;

– nu se acceptă texte montate sau publicate înainte de data limită a concursului;

– autorul textului câștigător trebuie să aibă disponibilitatea de a adapta textul în funcție de nevoile scenice;

– prin participarea la concurs, autorul textului își dă implicit acordul de publicare (în cazul în care acesta se califică pe unul din primele trei locuri) pe platforma LiterNet și acordul pentru punerea în scenă a textului.

Calendar:

31 mai 2024 – data limită de trimitere a textelor

31 iulie 2024 – anunțarea rezultatelor

octombrie – noiembrie 2024, producția spectacolelor

noiembrie 2024 – organizarea evenimentului Focus în dialog la Teatrul de Nord Satu Mare (premiera spectacolului după textul câștigător și spectacole lectură după următoarele două texte clasate, spectacole invitate, workshop-uri etc).

Pentru mai multe informații accesați https://www.teatruldenord.ro/c/12/Focus-Drama.

Comunicat al Teatrului de Nord din Satu Mare

Arhiva Teatrul de Nord din Satu Mare

Pentru că noi credem în calitatea cititorilor noști, vă rugăm să comentați această însemnare...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.